AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hátfal választása.

kategória:

Hátfal a neve az autó esetében egy viszonylag gyakran sérülő karosszéria elemnek, a csomagtér hátsó burkolatának. Ez sérül, ha hátulról belénk jönnek, vagy éppen mi vétjük el a parkolást és nekitolatunk valaminek.

A hátfal az egyik legsérülékenyebb karosszéria elem!

Az is előfordulhat persze egy öreg autónál, hogy a hátfal – csakúgy, mint más karosszéria elemek – elkezd rozsdásodni. Mint a karosszéria elemek általában, ez is típusspecifikus. És persze kapható gyári és utángyártott változatban.


Keresse meg autójához megfelelő hátfal autóalkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Hátfala karosszéria kereső webáruház árak

Ha komolyan megsérül, vagy elrozsdásodott, szükségessé válhat a hátfal csere, kisebb kár esetén azonban elég lehet a javítás is, egy horpadás vagy karcolás némi gittel és fényezéssel eltüntethető. Általában célszerű ezt a munkát is szakszervizre bízni. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is autójához!

Hidraulikus emelőhátfal.

Mást jelent a hátfal a teherautók, kamionok esetében, itt általában hidraulikus emelőhátfalról van szó, amivel megkönnyítik a rakodást: berakodáskor felemelik vele a rakományt a plató szintjére, kirakodásnál meg lesüllyesztik vele az aszfaltra, vagy a helyi szállítóeszközhöz. Az emelőhátfal hidraulika természetesen karbantartást igényel, ha meg elromlik, javítani kell. Lehet mechanikus, hidraulikus vagy elektromos hiba, szükség esetén új alkatrészeket is be kell hozzá szerezni. Az emelőhátfalhoz a legfontosabb alkatrészek a szivattyú, a tápegység, a motor, a kapcsolók, a mágnesszelepek.