AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fényszóró keret választása.

Fényszóró keret határolja a karosszériából kiemelkedő fényszóróházat. A szigetelő, rögzítő funkciója mellett természetesen hozzátartozik az autó dizájnjához is.

A fényszóró keret funkciója

A fényszóró keret a rögzítés és esetenként a karosszéria és a fényszóróház közti illesztés elfedése mellett azt a praktikus célt is szolgálta, hogy csak eltávolítása után lehetett a fényszóróhoz hozzáférni, amire viszont csak a motorházon belülről volt mód, tehát egyben attól is védte a fényszórót, hogy azt eltulajdonítsák. Mégis a leginkább szépészeti, dizájn funkciója van. Korábban túlnyomó részt fémből, krómozott acélból készítették, de ma már a műanyagból öntött fényszóró keret a legelterjedtebb, ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy formájában, vagy színében szegényesebb lenne. 


Keresse meg az autójához megfelelő fényszóró keretet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A fényszóró keret cseréje

A fényszóró keret cseréje is kizárólag akkor jön szóba, ha valamilyen sérülés érte, eltörött, deformálódott, meglazult és elveszett. Ilyenkor azonban nem szabad hezitálni, minél hamarabb újra kell cserélni. Főleg a rögzítő és szigetelő funkciója miatt érdemes időben lépni, persze a megcsorbult dizájn miatt is illik a nem túl drága alkatrészt újjal pótolni. A felszerelése nem bonyolult, házilag elvégezhető. A körültekintésre a beszerzésénél van szükség, hogy megfeleljen az adott márkának és évjáratnak.