AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fényszóró alatti díszléc választása.

Fényszóró alatti díszléc segítségével az autó tervezői takarják a fényszóró csatlakozását a karosszériához, vagy csak amolyan dizájnelemként használják az autó kiemelt részén, az elején.

A fényszóró alatti díszléc funkciója

A fényszóró alatti díszléc esetében néha nem könnyű eldönteni, hogy az autó tervezőjét mi is vezérelte. Esetenként eldönthetetlen, hogy a változatos alakú, ívű és fényesre krómozott, vagy a kocsi színében maradt díszlécnek van-e a dizájn feldobásán kívül más funkciója is. Néha azért van, mert úgy van kialakítva, hogy mintegy „tömítésként” szolgál a karosszéria és a fényszóróház kötött, rugalmas kötést és vízbiztos csatlakozást hozva létre, ami ilyenkor gyakran gumi elemmel van megerősítve. Akár így, akár úgy, ha a fényszóró alatti díszélc deformálódik, súlyosan megsérül, esetleg elvész, cserélni kell. 


Keresse meg az autójához megfelelő fényszóró alatti díszlécet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A díszléc cseréje

A fényszóró alatti díszlécet tehát két esetben kell mindenképpen cserélni. Az első az egyszerűbb, mert akkor cseréljük, ha zavarja a szemünket a hiánya, rontja a kocsi dizájnját, a gondozatlanság és a trehányság érzetét kelti. A másik, amikor a dizájn funkció mellett a fényszóró alatti díszlécnek rögzítő és tömítő funkciója is van. Ilyenkor már nem annyira eldöntendő kérdés a csere, ugyanis, ha nem végezzük el időben, akár nagyobb kárt és költséget is okozhatunk magunknak. Az e miatt meghibásodó fényszóró javítása, vagy cseréje lényegesen drágább mulatság lehet, mint a díszléc pótlása.