AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fellépő választása.

Fellépő névvel is szokás illetni az autóknál a kiálló küszöböt, ami – a neve alapján is – abban segíti az utast, hogy a földről könnyebben tudjon az autó alvázának szintjére fellépni, az utastérbe belépni.

A fellépő valamikor kihagyhatatlan volt

Az autózás őskorában, a lovas hintóktól örökölt fellépők szinte kihagyhatatlan kellékei voltak az autóknak, amit az is indokolt, hogy 100 évvel ezelőtt a mainál magasabban volt az alváz szintje az út fölött, vagyis volt funkciója az utastérbe lépést megkönnyítő fellépőnek. Idővel, az egyre alacsonyabb járműveknél a fellép elvesztette eredeti funkcióját és ma már inkább dizájnelemnek számít, persze azért még ma is vannak olyan, főleg terepjárók, amelyeknél érdemi feladatokat is ellát, vagy – szükség esetén, például vadászatnál, filmezésnél - akár kisebb távolságokra utazni is lehet rajta állva.


Keresse meg az autójához megfelelő fellépő alkatrészt: 


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Fellépő sérülése, cseréje

A fellépő kiáll a karosszéria vonalából, ezért gyakrabban és könnyebben sérül, mint a karosszéria egyéb elemei. Ez olyan mértékű is lehet, hogy már javítani, vagy visszaerősíteni lehetetlen, esetleg túl költséges lenne. Ilyenkor a leszakadt, vagy deformálódott fellépőt le kell szerelni és a helyére egy újat kell feltenni. Mivel a fellépők jellemzően E kategóriás autóknál fordulnak elő, beszerzésük nem olcsó mulatság. Egyébként nem csak a márka felára miatt, de azért sem, mert kiváló anyagokból készülnek és még a gumiborításuk is egyéni, különleges lehet, nem csak dizájnjában, de minőségében is.