AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fékpedál gumi választása.


Fékpedál gumi takarja a fékpedál felső részét, azt, amelyet a gépkocsi vezetője fékezéskor taposni szokott. Ennek a jelentéktelen kis alkatrésznek is toppon kell lennie ahhoz, hogy az autó fékrendszere azt tudja nyújtani, amire kitalálták.

A fékpedál gumi a fékrendszer része

A fékpedál gumi, ami egy lábtörlő gumi fontosságúnak tűnik első látásra, valójában ennél sokkal komolyabb feladatot lát el. Elég ennek felismeréséhez eltávolítani a helyéről és nélküle próbálni meg fékezni. Akkor derül ki, hogy kicsi, de fontos dologról van szó, amit szakemberek terveznek és gondosan, megfelelő anyagból gyártanak. A legfontosabb, amit minden fékpedál gumi tud, az a jó tapadás a cipő talpához. Egyszerűen arról van szó, hogy a legextrémebb helyzetben se csússzon le a vezető lába a pedálról. Ehhez a megfelelő puhaságú és tapadású gumi kiválasztása mellett még barázdákkal is el van látva. 


Keresse meg az autójához megfelelő fékpedál gumi alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Miért olyan fontos?

A fékpedál gumi nem csak anyagában és megfelelő profiljában kell megfeleljen a feladatának, de jól rögzíthetőnek is kell lennie, vagyis megengedhetetlen a lötyögése, csúszkálása. Ez ugyanis nem kényelmi kérdés, nem egyszerűen bosszantó, hanem egyenesen emberi életekbe kerülhet. A rosszul felhelyezett fékpedál gumi miatt akár csak századmásodpercet is késő fékezés, vagy a kényszerből megismételt taposás a fékre, akár túl késő is lehet ahhoz, hogy a vezető ép bőrrel jöjjön ki a veszélyhelyzetből. Ezért figyeljünk a kopó, meglazuló fékpedál gumira és azonnal cseréljük le újra!