AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Belső visszapillantó tükör választása.


A visszapillantó tükör egy felbecsülhetetlen eleme járművünknek, mindannak ellenére, hogy egy viszonylag apró alkatrészről beszélünk. Feladata, hogy biztonságosabbá tegye a vezetést, hogy nagyobb látóteret biztosítson a sofőr számára. A visszapillantó tükör sokféle lehet, több helyen is megtalálható a járművön. A hely viszonylatában beszélhetünk különböző típusokról, mint az ülések melletti, kívülre felhelyezett külső visszapillantó tükrök, vagy a szélvédőre felszerelt belső visszapillantó tükör. A két típus teljesen eltérő egymástól, gyakran eltérő anyagúak és a kialakításuk is más. A belső visszapillantó tükörnek nem feltétlenül kell olyan ellenállónak lennie, mint a külső tükörnek, ami ki van téve az időjárás viszontagságainak. 

 

 

 


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok

A belső visszapillantó tükör a közvetlenül mögöttünk közelekedőkre adja a legjobb kilátást, és igen hasznos tud lenni tolatáskor is. Ha éppen nem a hátsó ülésen ülő utas feje van útban, akkor világos és széles kilátást biztosít, és a többsávos autópályán is láthatjuk benne a szomszédos sávokban közlekedőket. A Kovács Autóalkatrész webáruházában megtalálhatja autójához megfelelő visszapillantó tükröt, rendkívül alacsony áron. 

Belső visszapillantó tükör a Kovács Autó Alkatrész webáruház kínálatában

 

De honnan is indult?

 

A visszapillantó tükör megszületése jóval későbbre tehető, mint maga az autógyártás. Mint ahogy nagyon sok más alkatrészre igaz, ez sem alkotta kezdetben az autó szerves részét. 1906-ban született meg az első erre vonatkozó feljegyzés, előtte már azért voltak próbálkozások, ahogy az anyós ülésen lévő utas a kezében tartott egy tükröt. Öt évvel később, Elmer Berger autóversenyző autójára szereltek fel tükröket, melynek ötletét egy lovaskocsiról mintázták állítólag. 1914-ben már a visszapillantó tükrök nagyobb méretű gyártása is megkezdődött.