AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóajtó tömítés választása.

Autóajtó tömítés gondoskodik arról, hogy az autó ajtaja a lehető legprecízebben zárjon, aminek főleg nagy hidegben, esőben és nagy sebesség mellett van jelentősége.

Az autóajtó tömítés akkor jó, ha észre sem vesszük

Az autóajtó tömítés hibáját általában könnyen észre lehet venni, mert olyankor nagy sebességnél, vagy nem tipikus oldal irányú széllökéseknél jellegzetes hangok érkeznek a csukott ajtó felől. Az is az autóajtó tömítés hibáját jelzi, ha a bent ülők hideg fuvallatokra panaszkodnak. A hibás tömítésnél az autó mellett nagy sebességgel áramló levegő, mint egy szivattyú, kiszippantja a belső levegőt. Ezzel télen a fűtés, nyáron a hűtés hatékonyságát rontja, ami nagyobb üzemanyag fogyasztásban is tetten érhető. Talán ennél is kedvezőtlenebb hatása az autóajtó tömítés hibájának, hogy egy adott helyre áramló hideg levegő komoly ízületi fájdalmakat, tartós problémákat okozhat az utasoknak. 


Keresse meg az autójához megfelelő autóajtó tömítés alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az autóajtó tömítés időnként cserére szorul

Mivel az autóajtó tömítése jellemzően gumi, ezért a gumi fáradását okozó hatások következtében létrejövő tömítési hibák miatt időnként ki kell cserélni. A tömítés a legkülönfélébb anyagok hatásának van kitéve, amikor az autó forró nyári időben, vagy a fagyos télben, nagy sebességgel szeli a levegőt, a felverődő vizet, sarat, port. Rossz hatással van az autóajtó tömítésre az ultraibolya sugárzás is. Ha úgy látjuk, hogy veszített a rugalmasságából, vagy szabad szemmel is jól látható sérülések vannak rajta, cseréljük le új tömítésre.