AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autóajtó burkolat választása.

Autóajtó burkolat takarja el az autóajtónak az utastér felőli oldalán a kíváncsi szemek elől az ajtó belsejében található alkatrészeket, berendezéseket, de ezen kívül esztétikai és fontos biztonsági funkciója is van.

Az autóajtó burkolat a dizájn része

Az autóajtó burkolat mögé nézve mindent meglátunk, ami az autóajtó és a rajta lévő ablakok működtetéséhez szükséges. A burkolat olyasmi is, mint a drágább irodák ajtaján található bőr borítás, ami – és ez az autónál sincs másképpen – nem kis mértékben hangszigetelő feladatot is ellát. Az autóajtó burkolat kialakításának dizájnja, minősége és az alkalmazott anyagok sokat elmondanak arról, milyen kategóriába tartozik a jármű. A luxus kocsikban az általában alkalmazott műanyagok helyett a szövet és a fa dominál, ha nagyon flancos a járgány, akkor fából is a drágább és ritkább fajták.


Keresse meg az autójához megfelelő autóajtó burkolatot:


Az autóajtó burkolat véd és eltakar

Az autóajtó burkolat mindegyiknél fontos funkciója az utas védelme. Az, hogy balesetnél az ajtóhoz csapódó minél kevesebb kemény, kiálló tárggyal találkozzon. Ezért van az, hogy a drágább autók ajtaja extrémen vastag és belülről rendkívül gondosan van kipárnázva. A biztonságon kívül ez azt is lehetővé teszi, hogy a burkolat jól elrejtse a mögötte húzódó kábeleket, egyéb szerelvényeket, alkatrészeket és berendezéseket, mint az ablakemelő, vagy akár az ajtóba épített hangszórók. Természetesen az ajtó fontos funkciója a külső zaj kiszűrése mellett a hőszigetelés is, amivel jelentős energiát lehet megtakarítani az utastér fűtésénél vagy hűtésénél.