AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autó embléma választása.

Autó embléma különbözteti meg az egyes márkákat egymástól. A jellegzetes logók, figurák, vagy térgrafikai elemek csak egy adott márkán jelennek meg, azokat az embléma alapján is be tudjuk azonosítani.

Az autó embléma reklámszerepe

Az autó embléma olyan szorosan kötődik egy-egy márkához, hogy csak az embléma megjelentetésével is fel lehet idézni egy adott autómárkát. A Volkswagen egymásra helyezett normál V-je és W-je, a márka nevét idézi, a BMW három betűje a gyár nevének (Bayerische Motoren Werke) rövidítése, a kék-fehér színű háromszögek a bajor zászló színei. A Renault álló rombuszáról is a francia márka jut eszébe mindenkinek. (Móricka kivételével) Az autó embléma gyakran gyűjtők, vagy csak egyszerű vandálok áldozatául esik, és ezért pótlásra szorul. Az elveszett, ellopott márkajelzést utólag is meg lehet vásárolni. 


Keresse meg az autójához megfelelő autó emblémát:


Az autó embléma egyre fontosabb

A márkajelzés, az autó embléma növekvő jelentőséggel bír a márka beazonosításában, mivel az utóbbi években az autók dizájnja egyre inkább márkafüggetlenné és az aerodinamika által meghatározottá válik, vagyis csak a kocsi alakjából gyakran nem is lehet megmondani, milyen márkáról van szó. Arról nem is beszélve, hogy terjed az egyes autógyártók, autómárkák között az olyan együttműködés, amikor közösen fejlesztenek ki egy-egy modellt és azt – gyakran nem is csak kettő, de akár három-négy autómárka - a sajátjaként, más-más márkajelzés alatt és modellnévvel forgalmazza.