AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Generátor, Önindító választása.

Generátor, önindító indítómotor alkatrészek az autó elektromos rendszerének a legfontosabb elemei. Mindkettő az autó akkumulátor töltésével van szoros kapcsolatban, ha meghibásodnak, webáruházunkban kedvező áron vásárolhat autójához.

A generátor és önindító megfelelő működése elengedhetetlen autónk használatához.

Autónk egyik fontos és szinte elengedhetetlen szükséglete, hogy elindítsák, ehhez kellenek a generátor, önindító alkatrészek első sorban. Bizonyos esetekben ez nem mindig teljesen ilyen pofonegyszerűen kézenfekvő. Ha a generátor nem működik megfelelően, akkor nem tölti az autó akkumulátorát, ...


Keresse meg autójához megfelelő generátor, önindító alkatrészeket:


...ha nincs feltöltve az akksi rendesen, akkor hiába működőképes az önindító. Az indítómotor megfelelő feszültség nélkül nem fog elindulni, ahogy a járművünk se. Autónk elektromos hálózata rohamosan fejlődő világunkban egyre fejlettebb, így az önindító, generátorok és az akkuk szerepe is jelentősebbé vált. Modernebb elektromos hálózathoz korszerűbb önindítókat és generátorokat terveznek az autógyártók. Ha autójában meghibásodtak ezek az alkatrészek, akkor érdemes újat venni autójához, mert nincs is bosszantóbb dolog, mint ha nem indul járművünk, amikor szükségünk van rá. Ha megtalálta amit keresett, és még szüksége van másra is, akkor tekintse meg az alkatrész webáruház teljes termékkínálatát!

Generátor és Önindító webáruház

Az autó generátor legismertebb hibái

Ezen áramfejlesztő alkatrész meghibásodásának oka sokféle lehet, de szinte az összest a mozgó vagy feszültség alatt lévő alkatrészek elhasználódása is okozhatja. Ha például lemerül az akkumulátor, és nem az akku romlott el, akkor nem tölt a generátor. Szétcsúszhatott, meghibásodhatott az autógenerátor bekötése is. Ha indítózáskor – akár rövidebb, akár huzamosabb állás után – alacsony a fordulatszám, vagy a kezdetben megfelelő fordulat fokozatosan lelassul, szinte biztos, hogy az akkumulátor kezd kimerülni. Ennek az oka már lehet az, hogy hibásan működik a generátor vagy a feszültségszabályozója. Lehetnek azonban szigetelési hibák is, amelyek áramszivárgást okoznak.

Generátor, Önindító autóalkatrész online áruház

Az önindító meghibásodása és csere

Többféle hibája is lehet önindító alkatrésznek, de a leggyakoribbak közé sorolható az önindító behúzómágnesének elgyengülése, minek következtében nem zárja az áramkört. Ilyenkor kattanást hallunk csak, de az indítómotor nem kezd el forogni. Másik gyakori önindító hiba, amikor a szabadonfutó és a hajtófogaskerék szétszakad. Ilyenkor halljuk, hogy az indítómotor pörög, de a motor nem indul. Miután természetesen az akkumulátor és az összes elektromos érintkezés hibáját kizártuk, elegendő első körben a behúzótekercs cseréje. Következő lépés a ""bendix"" cseréje, ami az indítómotor teljes szét-és összeszerelését igényli, mert csak így tudunk kellőképpen hozzáférni.