AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Xenon trafó választása.

Xenon trafó szolgáltatja a xenon égők működéséhez szükséges induló és folyamatos feszültséget. Ez azt jelenti, hogy az autóknál szokás 12 Volt többszörösét hozza létre és a működés során a feszültséget a trafó vezérlése folyamatosan az igényekhez igazítja.

A xenon világítás működési elve

A xenon technológia lényege, hogy a xenon "izzó" gázterében elhelyezett elektródák között létrejövő elektromos ívfény világít, nem pedig izzószál, mint a hagyományos izzók esetében. Ezt az ívkisülést egy külön erre a célra kifejlesztett elektronika hozza létre 23000V gyújtófeszültséggel, amelyet fokozatosan lecsökkent 100V-ra.


Keresse meg autójához megfelelő Xenon trafót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ezért van, hogy a xenon lámpa a gyújtást követő 1,5-2 másodpercben éri el fényerejének 90%-át, majd további 20 másodperc alatt a 100%-át. Ezt az első, lökésszerű nagyfeszültség a létrehozásához van szükség a xenon trafóra, amely aztán a későbbi, „haladási”, azaz alacsonyabb feszültség beállítását is megoldja. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A xenon trafó a világítás vezérlése is

Xenon trafó

A xenon világítás elvéből következik, hogy a xenon trafó nem csak nagyobb igénybevételnek van kitéve, hiszen igen jelentős feszültségváltozást kell megoldania, hanem a változó nagyságú feszültséget adott időpontban kell a xenon égők számára produkálnia. Tehát nem egyszerű szerkezetről van szó és a precíz gyártás, a megfelelő minőségű anyagok és gyártási technológia alkalmazásától függ a xenon trafó élettartama. A xenon technológia bonyolultsága azonban többszörösen megtérül, mivel az ilyen égők a természetes fényhez sokkal jobban hasonlító fényt hoznak létre, így nem fárasztják a szemet az éjszakai vezetésnél annyira, mint a halogén izzók, többször hosszabb élettartamúak és lényegesen kevesebb energiát fogyasztanak.