AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Villogó választása.

Villogó közismert neve index lámpa, ami nélkül csak addig vehetünk részt a forgalomban járművünkkel, amíg a legközelebbi szervizet elérjük. Egyéb fényszóró, autó világítás, lámpa termékek böngészéséhez kattintson ide!

Villogó irányjelzők autójához, index lámpatest kereső!

Amíg nem működik az index villogó, megengedett, hogy a gépkocsi ablakán keresztül karjelzéssel tudassuk, melyik irányba akarunk fordulni. Ez azt jelenti, hogy a jobboldali irányjelző egy utas kell legyen, mert a vezető azon az oldalon nem tudja kitenni a kezét az ablakon.


Keresse meg az autójához megfelelő villogó index lámpát!


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az autó index lámpacsere azonban már kissé bonyolultabb művelet, némi szakértelmet igényel. Az autónk index villogójának cseréje a legtöbbször akkor válik szükségessé, ha megsérül koccanás, ütközés során. Ha az index lámpa nem villog csupán, valószínűleg az izzó éget ki, de ha index izzó csere után se működik, akkor az irányjelző elektromos rendszerében lesz a hiba. Az autó index lámpa ára nem egy jelentős összeg, ráadásul minden index villogó kedvezményes áron rendelhető meg.

Az index villogó hiba okai

Villogó

Az autó index villogó hiba azonban nem minden esetben magának a villogónak a meghibásodására vezethető vissza. Akkor sem működik a kocsi hátulján, vagy a két oldalán található index lámpa, ha csak a villogó valamelyik kábele szakadt meg. Esetleg az irányjelző vezérlése ment tönkre. Gyakran azért, mert valamelyik elektromos alkatrész vizet kapott. Az sem zárható ki, hogy műszerfalon, vagy a kormányon lévő irányjelző, vagy villogó kapcsoló hibásodott meg. Annak kiderítése, hogy melyik esetről van szó komoly szakértelmet és műszereket igényel. A mai autóknál gyakorlatilag már csak a komputer tudja megmondani, hol van a baj. Tehát, ha nem segít a index izzó cseréje, akkor irány a szerviz.

A nem villogó index lámpa javítása

A index lámpa javítása nem feltétlenül követeli meg, hogy szakszervizbe hajtsunk a kocsinkkal. Ha nem villog valamelyik oldalon az irányjelző, akkor az esetek nagy részében egyszerű izzócserét jelent csak az index lámpa javítás. Sokszor fordul elő, hogy semmi más gond nincs, csak valamilyen érintkezési probléma az index lámpatestben, ami ugyancsak megoldható házilag. A legprimitívebb, de öreg autósok által jól ismert beavatkozás, amikor a nem működő index lámpára ráütnek ököllel egy nagyot és a villogó javítás ezzel sikeresen be is fejeződött. Az irányjelző érintkezési hibája nyilván ebben az esetben nem hosszútávú. Ne kockáztassunk, a mi érdekünk is, hogy lássák a forgalom többi résztvevői irányváltási szándékunk.