AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Rendszámtábla világítás választása.

Rendszám világítás feladata a nevéből adódóan az, hogy megvilágítsa a járművek hatósági jelzéseit, mind a kocsik elején, mind hátul.

Rendszám világítás kötelező az autó forgalmi részvételéhez.

Akkor, ha a rendszámvilágítás hibás, az autó a közlekedési szabályok szerint nem vehet részt a forgalomban. Ha ez mégis megtörténik, akkor a rendszámvilágítás hibája miatt a gépkocsivezetőre bírságot szabhatnak ki a közúti ellenőrzések során. Emiatt a világítóberendezés meghibásodásakor célszerű azonnal szerelőhöz fordulni.


Keresse meg autójához megfelelő rendszám világítás alkatrészt!


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A legtöbb esetben elég a rendszámvilágítás javítás, egy izzócserével például, vagy az érintkezési hiba megszüntetésével; nem szükséges a az egész berendezés cseréje. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is.

A rendszámtábla megvilágításának hibái.

A legtipikusabb hiba a rendszámvilágítás esetében ugyanis  az, ha kiég valamelyik izzó, vagy a vezetékeknél érintkezési gondok jelentkeznek. Az új rendszámvilágítás ára komplett csere esetén sem túlzottam magas, általában olcsóbb, mint a rossz rendszámvilágítás miatt kiszabható, több mint tízezer forintos bírság kifizetése. Világítóberendezés van többféle változatban. Így a rendszámvilágítás lehet például hagyományos izzós, de ledes kivitelben is készülhet. Ugyanakkor a világítás lehet egyedei kialakítású is. A lényeg az, hogy a kocsi hatósági jelzése sötétben és rossz időjárási körülmények között is kivehető legyen a jármű elején és hátulján egyaránt.