AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Prizma választása.

Prizma a neve azoknak a fényvisszaverő alkalmatosságoknak, amelyet a járművek hátuljára szerelnek. Ezek nem fényforrások, mivel szerepük csak annyi, hogy sokszorosan visszaverjék a rájuk vetődő fényt.

A prizma szerepe

A közlekedési eszközök, így az autó, de az egyszerű kerékpár is, nem csak nappal használatos, de az éjszaka sötétjében is. Ilyenkor a szokásos veszélyforrások a rossz látási viszonyok miatt egy újabbal bővülnek, nevezetesen azzal, hogy a jármű nehezebben vehető észre.


Keresse meg autójához megfelelő prizmát:


PrizmaEzen azzal javítanak, hogy kivilágítják őket. Az ilyen aktív fényforrások, mint a fényszóró elől, vagy a helyzetjelző lámpa hátul, csak akkor működnek és látják el a feladatukat, amikor a gépkocsi akkumulátoráról áramot kapnak, szemben a prizmával, amely akkor is visszaveri a ráeső fényt, és a keveset is erősen, ha semmilyen energiaforrásra sincs rákapcsolva. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A prizma használata

Az autókon gyárilag felszerelt fényvisszaverő prizmák vannak. Ezek azonban károsodhatnak, elveszhetnek, vagy egyszerűen megkophatnak, ami miatt elveszítik a fényvisszaverő képességüket. Ilyenkor az egyetlen helyes megoldás a prizma cseréje. Erre a célra nem csak az eredeti, az adott autóra méretezett prizmákat használhatunk, de nyilván ez a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb, hanem más, az eredetitől eltérő méretűt és kialakításút is. Ilyenkor azonban körültekintőnek kell lenni, mert a prizma rögzítése bonyolultabb lehet.