AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Nappali menetfény választása.

Nappali menetfény alatt az autózásban az autónak azt a kivilágítását értjük, amelyet egy a nappali közlekedés körülményei között is bekapcsolva tartott fényforrás hoz létre, abból a célból, hogy a jármű felhívja magára a figyelmet.

A nappali menetfény jelentése és célja

Az autó fényszórói és egyéb helyzetjelző világító alkalmatosságai már az autózás őskorszakában is azt a célt szolgálták, hogy – egyrészről – a vezető rossz látási viszonyok között, tehát például az éj sötétjében, vagy ködben is lássa az utat és a többi közlekedőt, illetve,...


Keresse meg autójához megfelelő nappali menetfényt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok

...hogy az autón működő fényforrás segítségével a többiek is lássák, észrevegyék őt. Ez a korszerű autózásban annyival módosult, hogy az úgynevezett menet fény bevezetésével egyes fényforrásokat nappali megvilágításnál is be kell kapcsolni. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Osram LEDriving LG LED DRL102 nappali menetfény

A nappali menetfény nem luxus, sőt, kötelező

Magyarországon 2010 óta létezik rendelet szintjén a nappali fény fogalma, ami a rendeletalkotó minisztérium hivatalos nyelvén így definiáltak: „Nappali menetjelző lámpa olyan menetirányban előre néző lámpát jelent, amelynek rendeltetése a járművet jobban láthatóvá tenni nappali vezetés közben.” Az egyszerű meghatározásból az autós számára az a gyakorlati következtetés vonható le, hogy a nappali menetfény gyakorlatilag egész nap bekapcsolva van, ezért ezt a fényt szolgáltató izzónak tartósnak kell lennie és elég erősnek, hogy napsütésben is látszódjék. Továbbá: jó, ha kevés energiát fogyaszt, mert akkor kevesebb üzemanyag fogy. Univerzális nappali menetfény kínálatunkat itt találja.

Osram LED DRL 401 LEDriving PX-4 nappali menetfény