AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ködfényszóró választása.

A ködfényszóró a járművekre szerelt világító berendezések családjába tartozik. Szerepe, hogy különlegesen rossz látási viszonyok esetén, például ködben kisegítő, kiegészítő fényforrást biztosítson az út megvilágításához. További fényszóró, autó világítás, lámpa alkatrészek rendeléséhez kattintson ide!

Ködfényszóró az autó fényszórója alatt segíti megvilágítani az utat sűrű ködben, hogy jobban lássunk!

A ködfényszóró feladata, hogy zimankós időben, hóesésben, ködös-csapadékos időben könnyítse a vezetést, biztosítsa a kellő megvilágítást az útra. Az eltérés a tompított fényszóróhoz viszonyítva, hogy a ködfényszóró magasabb fényerővel rendelkezik, ezzel egyidőben viszont alacsonyabban kapott helyet, közel az aszfalthoz.


Keresse meg az autójához megfelelő ködfényszórót!


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok

A ködfényszóró a legtöbb új autómodellen gyárilag beépített, de szinte minden kocsihoz kapható kiegészítő, illetve utólag felszerelhető verzió is. Többféle világítótesttel is kapható, így létezik például ledes, hagyományos izzóval szerelt, illetve halogén izzós ködfényszóró egyaránt. A ködfényszóró ára nagymértékben függ attól, hogy milyen technológiával, izzóval működik. Emellett a ködfényszóró ár természetesen a gyártmány minőségéhez, kiviteléhez is igazodik.

Meddig bírja a ködfényszóró? Hogyan kell cserélni?

Autó ködfényszóró

Ha megfelelő körülmények között használjuk autónkat, odafigyelünk a ködfényszóró ápolására és karbantartására, akkor a kocsi teljes élettartamáig bírnia kell a strapát. Persze időnként, ha hiba csúszik a gépezetbe, bepárásodhat a lámpatest. Ennek legtöbbször a lámpabura-burkolat sérülése vagy egy szivárgó, elhasználódott tömítés szokott az oka lenni. A ködfényszóró belsejének benedvesedésekor sokszor csak a csere jelenthet megoldást. A csere számos járműtípus esetében házilag is viszonylag egyszerűen megoldható. Sok esetben csak arról van szó, ha nem világít a ködfényszóró, hogy kiéget benne az izzó. A javítás tehát ilyenkor csupán izzócserét jelent. 

 

Arra fokozott figyelmet kell fordítani a balesetek elkerülése végett, hogy a ködfényszóró beállítása szakszerűen történjen. Így a ködfényszórónkkal ne vakítsuk el a szembejövő autó vezetőjét. Helyes beállítását a gépjármű műszaki vizsgáztatásakor is ellenőrzik, s előfordulhat az is, hogy a ködfényszóró rossz beállítása miatt közlekedési bírságot kell fizetnünk.