AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Izzók választása.

Az autó izzó is fontos autóalkatrész. Egy autó fényforrása lehet xenon izzó, led izzó, de létezik már lézer fényszóró is az Osram jóvoltából. Milyen márkát? Hogyan? Mennyiért? Meddig bírja? Talán ezek a leggyakoribb kérdések, amikor tönkremegy egy izzó a járművünkben.

Megpróbálunk néhány érdekes tapasztalattal segíteni az izzók világában.

A H4-es izzók fényereje hivatalosan körülbelül 20%-kal elmarad a modernebb H7-es izzókétól, de mégis az előbbiből látjuk a legtöbbet forgalomban. Legszembetűnőbb különbség, hogy a H7-es csak egy izzószálas, aH4-es pedig kettő, tehát a távfény és a tompított izzószála is egy búra alatt van.


Keresse meg autójához megfelelő izzókat:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Már csak arra kell rájönnünk, hogy melyek az izzók rövid élettartamának az okozói. Természetesen azzal mindenki tisztában van, hogy egy fényforrást sem terveznek örökéletűre. Az izzók típusuktól és teljesítményüktől függően különböző ideig működnek. Van olyan, amely alig képes 180-200 órát üzemelni. Természetesen a tapasztalatok azt mutatják, hogy azon modellek, melyekből a legtöbb fut az utakon ennek többszörösét is kibírják. Keresse meg nálunk a megfelelő minőséget kedvező árakon. IzzóválasztékunkbanTungsram, Hella, Bosch, Magnetti Marelli és Sct termékek között válogathat.

Autó izzók akciós árakon webáruházunkban

Már csak arra kell rájönnünk, hogy melyek az izzók rövid élettartamának az okozói.

Autó izzók

Természetesen azzal mindenki tisztában van, hogy egy fényforrást sem terveznek örökéletűre. Az izzók típusuktól és teljesítményüktől függően különböző ideig működnek. Van olyan, amely alig képes 180-200 órát üzemelni. Természetesen a tapasztalatok azt mutatják, hogy azon modellek, melyekből a legtöbb fut az utakon ennek többszörösét is kibírják. Ha fényszórókról beszélünk, az élettartam csökkenésének oka lehet az elektromos rendszerben. A jármű ezen alkatrészének állandóan ugyanakkora feszültségre van szüksége, amely 13,2 V. Ez elméletileg így is van, de a gyakorlatban az akkumulátor feltöltése miatt ez néha ingadozik. Hidegben kicsit magasabb – mivel az akkumulátor gyorsabban töltődik - , melegben alacsonyabb a feszültség, mert el kell kerülni az akkumulátor túltöltését. Így ha hideg van, a fényszóróra akár 14 V feszültség is juthat, ez pedig nincs jó hatással a benne található izzó élettartamára. Más oka is az izzók rövid élettartamának, ez nem más, mint a magas üzemi hőmérséklet. Mivel a új típusú izzók elég kis méretűek, ezért a használat közben termelt hőt kénytelenek kisebb felületükön elvezetni. Ez sem növeli meg a használhatóságukat. A fejlesztések vívmányaként már vásárolhatunk olyan izzókat, melyeknek élettartama a most még hagyományosnak tekintett izzók kétszerese, de teljesítményük mégis csak alig kisebb.