AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fényszóró zárófedél választása.

Fényszóró zárófedél határolja a fényszórót a kocsi irányából, vagyis hátulról. A fényszóró fényvisszaverő része, az előtte lévő fényforrás, és az az előtt található foncsorozott üveg alkotja együtt a fényszórót.

A fényszóró zárófedél szerepe

A fényszóró zárófedél szerepe, hogy a fényforrásból, a mögötte található fényvisszaverő rétegből és a fényforrás előtt lévő foncsorozott üvegből álló fényszórót hátulról lezárja, mégpedig nyitható és zárható formában, ugyanis a fényszóró zárófedél meglazításával, eltávolításával lehet a fényszóróban fényforrást cserélni, vagy egyéb javító karbantartó munkát végezni, például a fényvisszaverő réteget, vagy az üveget belülről megtisztítani. A fényszóró zárófedél a motorházban van, tehát előfordulhat, hogy ott valamilyen mechanikus trauma éri és megsérül, eltörik, kilyukad.


Keresse meg az autójához megfelelő fényszóró zárófedelet:


A fényszóró zárófedél cseréje

Fényszóró zárófedélA fényszóró zárófedél a leggyakrabban akkor sérül meg, amikor a fényszórót valamilyen okból megbontják. A leggyakoribb ilyen ok a fényforrás cseréje. A rendszerint szűk, nehezen hozzáférhető helyre beszorított fényszóró zárófedél az eltávolításakor szenved maradandó sérülést, amihez nem kell túl nagy erővel hozzányúlni, mivel általában műanyagból készült és így elég könnyen eltörhet, elrepedhet. A repedt, törött fényszóró zárófedél visszahelyezése után nem zár elég jól, beengedi a port és a nedvességet, az egyéb káros vegyi anyagokat, ezért minél gyorsabban le kell cserélni.