AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fényszóró tömítés választása.

Fényszóró tömítés segít abban, hogy a fényszórónk minél később szennyeződjön el, tovább maradjon meg a fényvisszaverő képessége. A meghibásodott, rosszul záró tömítés miatt a fényszóró élettartama rövidül, fényereje csökken.

A fényszórótömítés szerepe

A fényszóró alapvetően egy fényforrás és az előtte található foncsorozott lencse, illetve a fényforrás mögé helyezett fényvisszaverő elem egységes rendszere. Valamennyi eleme akkor tudja a legjobban teljesíteni a küldetését, ha minden szennyeződéstől mentes marad. Mivel azonban a fényforrás esetenkénti cseréje miatt a fényszóró úgy van konstruálva, hogy ezek a fő alkatrészei megbontható házban vannak, hogy valamennyi javítható, cserélhető legyen, ezért a szerelésük után a pontos zárást fényszóró tömítés alkalmazásával lehet csak megoldani.


Keresse meg az autójához megfelelő fényszóró tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A fényszórótömítés idővel megfárad

Fényszóró tömítésA fényszóró tömítés az autó elején, az időjárásnak, az út porának és számos egyéb szennyeződésnek kitett helyen látja el a funkcióját. Mégpedig állandó rezgés, mozgás közepette, vagyis egyszerre van kitéve mechanikus erőhatásoknak és mindenféle vegyi anyagok roncsoló tevékenységének. Ezért nagyon tartósnak, ellenállónak, ugyanakkor rugalmasnak kell lennie. Ez utóbbi tulajdonság az, ami az idő múlásával először szenved csorbát, és ennek következtében válik a fényszóró tömítés áteresztővé. Nagy szerepe van a tömítés „megfáradásában” az ultraibolya sugárzásnak is. Akármi is okozza a tömítés gyengülését, az egyetlen megoldás a cseréje.