AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fényszóró választása.

Fényszóró kereső autójához az alkatreszek.hu fényszóró, autó világítás, lámpa kínálatában, kérjük tekintse meg fényszoró izzó kínáltunkat is és vásárolja meg országosan kedvező árainkon!

Fényszórók széles választékban kedvezményes áron!

Fényszóró nélkül nincs személygépkocsi. Talán nincs is olyan autóalkatrész, amelynek meghibásodása annyira jól érzékelhető és látványos lenne, mint amikor az autó világítása kialszik, a gépkocsi félszeműnek, vagy teljesen vak. A fényszóró ma már nem csak éjszaka, de nappal is fontos funkciókat lát el.


Keresse meg az autójának megfelelő fényszóró alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Egy pár autó fényszóróAz az autófényszóró, melyet ma már meg sem lehet ismerni, annyira más, mint amilyennek – mondjuk - 10 évvel ezelőtt ismertük. Abban azonban máig nincs változás, hogy a fényszóró beállítás legalább annyira fontos az autóvilágítás hatásfoka szempontjából, mint az égő ereje. Webbáruházunk ezen részében az autók lámpatestát vásárolhatja meg, amik a kisebb koccanások alkalmával rongálódnak. 

Fényszóró beállítás, felújítás.

A helyes fényszóró beállítás és az időnként elvégzendő fényszóró felújítás, az szó szoros értelmében életfontosságú a gépkocsi utasai, de a forgalom más résztvevői számára is. A felújítás célja, ugyanaz, mint a lámpatest üvegének polírozása, vagy foncsorozás célja, az, hogy az eredeti hatásfokkal működjön az autó világítása az utakon. Egészen pontosan az autó fényszóróban a fényt a gépkocsi elé irányító foncsor minél hibátlanabbul sűrítse a fényt egy fénynyalábba.

Led fényszóró.

Az autó fényszórója

A fényszóró felújítás szempontjából a polírozás érthető módon azért fontos, hogy az autófényszóró minél kisebb veszteséggel szórja egy korszerű, energiatakarékos led fényszóró fényét. Ha ezt elmulasztjuk, akkor szinte mindegy is, hogy led vagy bármi más van e a kocsinkon. A lámpa megválasztásakor, mint otthon a lakásban, a gépkocsik esetében is egyre fontosabb az energiatakarékosság. A megfelelő fényerő mellett nagy figyelmet szentelnek a tervezők annak, hogy a gépkocsinál alkalmazott minden lámpa minél hatékonyabban alakítsa át az energiát fénnyé.

Tuning fényszórók.

Ezek a csodás, vagy másoknak szörnyen csicsás tuning lámpák, kinek kinek ízlése szerint, olyanok, mint a férfi nyakkendők, soha nem lehet tudni, hogy kinek melyik tetszik a tuning lámpák közül és meddig marad egy-egy csodás darab divatban. Nem kell ezen sokat filózni, mert a világítás ugyanolyan terepe az egyéni ízlés kiteljesedésének és ugyanolyan játéktere az autósok fantáziájának, mint mondjuk a kipufogó tuningolása. Miért pont a világítás lenne kivétel, és ha a gépkocsin gyakorlatilag minden lehet tuningolni, akkor miért a világítás maradna ki belőle.

 

Autó izzó készletek mindig kell lenni pótlás képpen, mivel a gépjárművet vezető személyek a forgalmi információk körülbelül 90%-át vizuális úton szerzik be, ezért nagyon fontos, hogy minden gépjármű az útviszonyoknak megfelelően legyen láthatóvá téve.

Autó izzók az egyik nélkülözhetetlen elemei a járművezetésnek és a közlekedésbiztonságnak.

AutóizzókEgy kis bevezetés a fényszórók történetéről, hogy megértsük, mikor mit kell választani. A múlt század második évtizedétől folytattak eredményes kísérleteket a tompított fényű fényszórók használatával, hogy a sűrűn lakott európai országokban az úton szembejövők elvakításának csökkentését elérjék. Ezek a termékek, azóta is úgynevezett fényvetítő tükör meghatározott pontjába pozícionált, cserélhető izzólámpákkal kerülnek a kereskedelmi forgalomba. Fénykévéjüket, a lámpa izzószálát árnyékoló kanálformájú fémlemez miatt, olyan, mintha világos-sötét határvonala lenne. A kétszálú, tompított és távolsági fényforrásokat magukba foglaló, bilux lámpájú fényszórók, már igen régóta, 1924 óta használják európai gépkocsikon. Ezek után 1957-ben megjelentek az aszimmetrikus tompított fénykibocsátású fényszórók, s ezzel tovább csökkentették az elvakítás problémáját. Ezeknek a fényszóróknak az elve: az út jobb oldalának a balnál hosszabban előrenyúló úgynevezett "fényujj", amit a kanalas izzó árnyékoló lemezének 15 fokos leélezése valósít meg.

 

KERESSE MEG Az aUTÓJÁHOZ MEGFELELŐ IZZÓKAT ÉS RENDELJE MEG ORSZÁGOSAN KEDVEZŐ ÁRON!

Irány a bolt

Az autó különböző izzói

Az izzók belső falának elfeketedését az izzószál fémgőzeinek a lámpa belső falán való lecsapódása okozza.

Ezt megakadályozza a lámpa halogén gáztöltete, a fémgőzöknek a lámpa kioltása után, ismételten az izzószálra való lecsapódásának elősegítésével. Ez több jó tulajdonsággal is jár. Például az izzók élettartama meghosszabbodik és nem mellékesen a fényáramának megduplázódását teszi lehetővé a halogén lámpákban, melyek a hetvenes évek óta használatosak a gépkocsi fényszórókban. 1971-ben újdonságként a bilux halogén izzók jelentek meg az európai gépkocsigyártás iparában. Ezt követte az 1983-ban bevezetett elliptikus, majd az 1988-ban a szabad térgeometriájú fényszórók. Ezek voltak a mérföldkövek fényszórók fejlődésében. Az 1990-es évek termékei között került a piacra a legutóbbi nagy fejlesztés keretein belül megálmodott, a fényszórók fényforrásainak következő generációja, mely a gázkisülésű lámpákhoz kapcsolódik.

Fényszóró izzók rendszerezése

A gépkocsi fényszórók felépítésüket tekintve 3 nagy csoportba sorolhatók: 1. a szórólencse nélkül működő tükröző, 2. a szórólencsés vetítő és 3. (az előbbieket egyesítő) a tükröző-vetítő.

Az 1. tükröző rendszerűek csoportját tovább rendszerezhetők parabolikus, és szabad térformájú reflektorokra.

A 2. vetítő rendszerű fényszórók csoportjába az elliptikus fényszórók tartoznak.

A 3. tükröző-vetítő rendszerű kategóriába elliptikussal kombinált, szabad térformájú fényszórókból állnak. 

Halogén fényszóró izzók és a Xenonlámpák

Azokat a gépjárműveket, melyek manapság gördülnek le a gyártósorokról többnyire halogén izzójú fényszórókkal látják el. Ezen izzók fényárama 30%-kal, élettartamuk 50%-kal nagyobb a hagyományos izzókénál. Ezt bróm és jódtartalmú gáztöltetük teszi lehetővé, amelyben az izzószálról használat közben kiszabaduló fémgőzök túlnyomó része, az izzó kikapcsolása után újból az izzószálra épül vissza. Előnyük, hogy felfutási és újragyújtási idejük gyakorlatilag nulla. Sajnos hátrányuk is van. Ez a 3 év körüli élettartam és a napfényénél is sárgább szín, s nem elhanyagolható a korlátozott fényáram sem.

A xenonlámpák egyik fő ismérve, hogy két-háromszor is nagyobb a fényintenzitásuk.

A mai mesterséges fényforrások közül színhőmérsékletük, s a színeloszlásuk alapján is a xenonlámpák azok, melyek a legjobban megközelítik a napsugárzás tulajdonságait. A xenonlámpák a semleges xenon gáz, és halogén sók jelenlétében végbemenő gázkisülés jelenségét hasznosítják, s ennek fenntartásához 100 V körüli feszültségszinten 35W teljesítmény is elegendő. Élettartamuk is kiemelkedő, jóval meghaladja a 2500 órát. A gázkisülés csak 20-25 kV-os gyújtóimpulzussal indítható be, ezért a működtetésük költséges feszültség-, és frekvenciaszabályozó használatát igényli. Mivel a xenonlámpák nagyobb fénykibocsátással bírnak, ezért nemcsak jobban világítanak, de rossz beállítás esetén jobban is vakítanak. Hogy ezt a problémát elkerüljük, Európában a xenon fényszórók csak fényszórómosóval és automatikus fényszóró beállítóval együtt használhatók. Az előírások az izzók teljesítményét és formáját határozzák meg, így a növelt fényerejű izzókat elméletileg használhatjuk a lámpatestekben, tehát a H4 szabványnak megfelelnek. A növelt teljesítményű izzók, például 80/100W-os izzók természetesen nem kaphatnak H4 jelölést és így hivatalosan nem is használhatók a H4-es izzók helyettesítőjeként.

Az autó izzói

Autó Izzó csere

Biztos Ön is találkozott már a gépjárműve izzójának kiégésével. Az újabb típusú autóknál nem is olyan egyszerű kicserélni a probléma okozóját. Van, hogy csak annyit tudunk tenni, hogy elvisszük a járművet a szakszervizbe. Ez azért is furcsa, mert ahogy fejlődik a technológia ez a probléma még mindig megoldatlan, és nem függ a márkától, típustól sem. Figyelem! Azok a fényforrások, melyek a hagyományosnál 30-40 %-kal nagyobb fényerőt ígérnek, nem biztos, hogy beváltják a hozzájuk fűzött reményeinket, ugyanis ez a többlet valószínűleg csak a fénycsóva egy részén mutatkozik, és legtöbbször ezen termékek élettartama jóval el is marad a várttól. Így előfordulhat, hogy ezeket még gyakrabban cserélhetjük, mint a régebbi izzónkat. Hogy a rendszeres izzócserét elkerüljük, használjunk minőségi termékeket, és bízzunk a fejlesztő cégekben, hogy hamarosan előállnak egy vívmánnyal, mely megkönnyíti a mindennapjainkat. További eltérés lehet a fényszóró izzók színhőmérsékletében is.