AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Féklámpa-pót féklámpa választása.

Féklámpa-pót féklámpa furcsa meghatározással próbáljuk érzékeltetni, hogy itt nem egy a féklámpa elromlásakor a helyére szerelendő új tehát a régit pótoló féklámpáról van szó, hanem egy azt kipótoló, arra rásegítő féklámpáról.

Mi az a féklámpa-pót féklámpa?

A féklámpa-pót féklámpa tehát a gyárilag az autóra szerelt féklámpa mellett működik az eredeti féklámpával azonos funkcióval. Normál esetben egy autó hátulján két féklámpa működik. Az egyik a jobb, a másik a baloldalon és akkor villannak fel sajátos, szabványos vörös fényükkel, amikor a gépkocsi vezetője a fékpedálra lép és addig maradnak bekapcsolva, amíg a pedálról le nem veszi a lábát. A féklámpa-pót féklámpa pontosan ugyanúgy működik, csak a gyári lámpától eltérő helyre van felszerelve és a feladata, hogy kisegítse az eredeti féklámpákat, azok mellett még jobban felhívja a többi autós figyelmét a jármű fékezésére.


Keresse meg az autójához megfelelő féklámpa-pót féklámpa alkatrészeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Minek több féklámpa egy autóra?

Féklámpa-pót féklámpaA féklámpa-pót féklámpa hasznossága ma már nem vita tárgya. Ezt a gyártók is elismerik és egyre több olyan modell van, amely dupla féklámpával készül, azaz az a bizonyos féklámpa-pót féklámpa már gyárilag felszerelésre kerül. Az ilyen fényforrások, főleg a kocsi magasabb pontjára szerelve, nagy szolgálatot tehetnek a ráfutásos balesetek megelőzéséhez, amikor az autópályán nagy számú jármű halad egymás után, és a sor végén lévők az előttük lévőktől nem látják a többiek féklámpáit, és csak későn észlelik, hogy a sorban több autóval előttük erősen fékeznek. Ilyenkor nem marad elég reakció idő és gyakori, hogy a hátul jövők belecsúsznak az előttük lassítókba.