AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Féklámpa választása.

Féklámpa informálja a fékező gépjármű mögött közlekedőket, hogy az előttük haladó csökkenti a sebességét. A felvillanó vörös fény időtartamából következtetni lehet a fékezés intenzitására, arra, milyen közlekedési helyzetre kell felkészülnie a féklámpát érzékelő gépkocsivezetőnek.

Kiegészítő Féklámpa használatával biztosabban észreveszik hirtelen fékezését.

A féklámpa automatikusan, a gépkocsivezető szándékától függetlenül jön működésbe a fékpedál benyomására. Ebben különbözik az irányjelzőtől, vagy indextől, mert ez utóbbit a vezető maga kapcsolja be vagy ki, így előfordul, hogy nem jelzi a gépkocsi irányváltoztatását, amikor jeleznie kellene. Automatizmusa miatt a féklámpa mindig jelez, ha fékezünk.


Keresse meg autójához megfelelő féklámpát:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Mivel a féklámpának nagy szerepe van a biztonságos közlekedésben, mindenek előtt az úgynevezett ráfutásos balesetek megelőzésében, ezért fontos, hogy erős legyen a fénye, és működőképes legyen.

Extra pótféklámpa beszerelése autónk hátsó ablakára.

Autó féklámpa

A legjobb féklámpák a led izzóval működők, mert ezek fényereje a legnagyobb, miközben az energiafogyasztásuk igen alacsony. Élettartamuk hosszú, ezért az átlagosnál is ritkábban fordul elő, hogy cserélni kell őket. Előnyük még, hogy jól bírják a ki-bekapcsolást, tehát nem árt nekik, hogy rendszeresen rövid időre kapcsolódnak be, majd ismét ki és ismét be. A gyári féklámpák mellett beszerelt féklámpa nem luxus és nem felesleges kivagyiság, mert – főleg, ha a normál féklámpánál magasabbra, például az ablakban vannak elhelyezve -, javítják a féklámpa hatékonyságát, ugyanis ott jobban látszanak. Főleg, ha hosszú gépkocsisor alakul ki, ahol a járművek eltakarják egymást, és ezzel megakadályozzák, hogy az előrébb haladók féklámpája látható legyen, azaz időben észre lehessen venni, ha a kocsisor váratlanul lelassít.