AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tárcsafék tartozékok választása.


Tárcsafék tartozékok segítik a napjainkban legelterjedtebb fékrendszer, a tárcsafék működését. Ilyen tartozékkal oldják meg a tárcsaféknél egymással nem zárt térben érintkező fékbetét és féktárcsa por elleni védelmét is.

A tárcsafék tartozékok szerepe

A tárcsafék tartozékok tehát azok a kiegészítő alkatrészek, amelyek nélkül az egyébként egyszerű tárcsafék nem tudna hatékonyan működni. A szabadon működő, a levegővel érintkező tárcsafék nagy előnye, hogy jobban hűthető, mint a dobfék, viszont könnyebben is szennyeződik.


Keresse meg autójához megfelelő tárcsafék tartozékokat:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ezért kell a por és sár elleni védelem érdekében fékporvédő lemezzel ellátni. Az egyéb kisebb tartozékok között érdemes megemlíteni a fékbetét rezgéscsillapítót, a fékcsőtartót, a fékcső konzolt, amelyek nem számítanak fő alkatrésznek a tárcsaféknél, de elengedhetetlen tartozékai annak. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A tárcsafék tartozékok beszerzése

A tárcsafék tartozékainak beszerzésére rendre akkor van szükség, amikor a tárcsaféken nagyobb javítást hajtanak végre, cserélik a fékbetéteket, esetleg a fékpofát, vagy magát a féktárcsát. Ilyenkor ajánlatos ezeket a tartozékokat már nem visszaszerelni. Érdemes elkerülni, hogy nem azonos korú, kopottságú alkatrészeknek kelljen a fékrendszerben együttműködniük egymással, mert ez veszélyforrás, de könnyen oda vezethet, hogy teljesen kiszámíthatatlan, egymástól eltérő időpontban hibásodnak meg, többször kell a fékrendszert javítás céljából megbontani.