AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vízszivattyú tömítés választása.

Vízszivattyú tömítés gondoskodik arról, hogy az autóban működő vízszivattyú csatlakozó alkatrészeinél ne szökjön a nyomás, ne folyjon el a hűtővíz.

A vízszivattyú tömítés szerepe

A vízszivattyú tömítésétől is pont azt várjuk el, mint amit minden tömítéstől: jól zárjon a csatlakozó alkatrészek mentén, tehát ne engedjen ki nyomást a rendszerből, idegen anyagot a rendszerbe, mellette ne szivárogjon, ne csöpögjön ki a víz, még nagyobb nyomás, magasabb hőmérséklet esetén sem.


Keresse meg autójához megfelelő Vízszivattyú tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ehhez a tömítés anyagának elég keménynek, de bizonyos mértékben rugalmasnak is kell lennie. Továbbá a mechanikus hatások mellett jól ellent kell állnia a hűtővíznek, főleg a benne oldódott vegyi anyagoknak, mint például a fagyállónak. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A vízszivattyú tömítés cseréje

Vízszivattyú tömítés vázrajz

A vízszivattyú tömítést két esetben kell cserélni. Egyszer, amikor ereszt, csöpög, tehát amikor érzékelhetően baj van vele. Másodszor akkor, amikor talán teljesen hibátlan, de a vízpumpánk javítása közben, a csatlakozásokat meglazítottuk, a tömítéseket elmozdítottuk. Ilyenkor teljesen mindegy, hogy látszólag a tömítés hibátlan, cserélni kell. Az ugyanis nagyon valószínű, hogy az egyszer megbolygatott, ki- majd visszaszerelt tömítés nem fog 100 százalékosan működni. Nem érdemes kockáztatni néhány forint megtakarításával egy „soron kívüli” tömítéscserét.