AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vízszivattyú javítókészlet választása.

Vízszivattyú javítókészlet vásárlásával és felhasználásával hozhatjuk rendbe az elromlott szivattyút, ha még érdemes javítani és elkerülhető a cseréje.

Mi is az a vízszivattyú?

Az autónkban a vízszivattyú keringeti a hűtőfolyadékot a motorblokkban, a hűtőben és a fűtésben, vagyis egy zárt rendszerben. Sok más alkatrészhez hasonlóan erről is elmondható, hogy viszonylag egyszerű szerkezet, mégis igen fontos, hiszen ha elromlik, leáll a hűtés, a hűtőfolyadék felforr és a motor túlmelegszik.


Keresse meg autójához megfelelő vízszivattyú javítókészletet:


Ilyenkor örülhetünk, ha annyival megúsztuk, hogy le kellett állni. Ha a motor túlmelegedett, de a hűtőfolyadék egyébként rendben van, és nincs gond a hűtővel vagy a ventilátorral, valószínűleg a vízszivattyú a bűnös. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Mire jó a vízszivattyú javítókészlet?

Autó vízszivattyú javítókészletVízszivattyút természetesen az áram működteti, ezért a leggyakrabban elektromos hiba okoz gondot, de lehet baj a mechanikával is. Ez az alkatrész is elöregedhet, az a legkevesebb, ha elkoszolódik és a tömítései tönkremennek. Általában azt szokták mondani, hogy a vízszivattyút többnyire nem érdemes javítani, hanem cserélni kell. Néha azonban megúszhatjuk a cserét, és egy vízszivattyú javítókészlet segítségével rendbe lehet rakni a szivattyút. A javítókészletben mindenképpen vannak tömítések, és lehetnek csavarok, tengely, szinte bármi a szivattyú házát kivéve. A különböző készletekben eltérő alkatrészek lehetnek, erre oda kell figyelni.