AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vízcsőcsonk választása.

Vízcsőcsonk, vagy vízcső elosztó gondoskodik a vízpumpánál a keringetett víz elosztására a különféle irányokba. A motor hűtését szolgáló víz a termosztát, azaz a hőszabályozó utasítására járja az útját és szállítja el a hengerekben keletkezett felesleges hőt.

Vízcsőcsonk szerepe az autó működésében, vízhűtésében.

A vízcsőcsonk egy olyan elosztó, amely több, különböző átmérőjű cső találkozási pontja. Arra szolgál, hogy a gépkocsi hűtőrendszerében keringetett vizet, amit a vízpumpa mozgat, eljuttassa a motorhoz, ahol a víz átveszi a hengerekben keletkezett hőt, ...


Keresse meg autójához megfelelő hűtőfolyadék kiegyenlítő tartályt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...majd onnan visszatérve ugyanezen a csonkon keresztül eljusson a hőcserélőhöz, az autó elejére, ahol a mozgó jármű keltette légmozgás vagy/és a ventilátor újra lehűti. A vízcsőcsonkon vannak olyan csőnyílások is, amelyeken keresztül szükség szerint a meleg víz hőjének másmilyen célú felhasználása, például a kocsi utasterének a fűtése is megvalósulhat. Tehát a vízpumpa által keringetett víz nem csak a hűtést szolgálja, de a kocsi fűtése mellett más alkatrészek üzemi hőmérsékletének fenntartást is. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A vízcsőcsonk hibáinak okai és javításuknak lehetőségei.

Autó vízcsőcsonk

A vízcsődcsonk a vízpumpa része ugyan, de arra külön van felszerelve, hogy meghibásodása esetén ne kelljen az egész vízpumpát kicserélni. Főleg műanyagból készül, ezért nem ritka a meghibásodása, előfordul, hogy eltörik, megreped, vagy valamelyik tömítése ereszteni, szivárogni kezd. Ez nem látszik komoly hibának, mégis a lehető leggyorsabb beavatkozást igényli, mivel az autó hűtőrendszerének meghibásodása, a hűtés megszűnése más, drága alkatrészek működési zavarához vezethet, így például az egész motort tönkre tudja tenni. Érdemes tehát, ha gond van a vízcsőcsonk működésével, gyorsan újat beszerezni és a régit lecserélni.