AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vízcső választása.

Vízcső az autóban? Igen, sőt nem is gondolnánk, hányféle vízcső található a kocsinkban, és nem is csak a fűtéshez, az ablaktörlőhöz meg a légkondihoz szolgálnak. Az autófűtés, klíma, autó hűtőrendszer alkatrész webáruház teljes kínálatából ide kattintva tud böngészni.

Vízcső kereső az autó víz keringető rendszeréhez!

Van olyan vízcső, amely kizárólag fémből, műanyagból, vagy kizárólag gumiból készül, de a nagyobb igénybevétel miatt gyakori az úgynevezett flexibilis is, amely rugalmasan alakítható, mégis strapabíró, mivel belül egy erős gumicső van, amelyet azonban kívülről rozsdamentes huzalokból font acélköpeny véd.


Keresse meg az autójához megfelelő vízcső alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


De mint jeleztük, van fém- és műanyag vízcső is a járművekben. Hogy a helyzet elég bonyolult legyen, különböző szabványok léteznek a változatos vízcsőméretek meghatározására. Arról most ne is szóljunk, hogy mondjuk egy mosógép vízvezető csőnek egészen más követelményeknek kell megfeleljen, mint az amit az autóba szerelnek. Szerencsére az autóvízcső ára nem vág minket a földhöz, bár természetesen elég nagy a szórás, mivel sok fajta van belőle.

A vízcsövek is meghibásodhatnak, ami nagyrészt azt jelenti, hogy kilyukadnak, lerakódás képződik bennük, eltömődnek.

Autó vízcső

Ebben az esetben nem a toldozás-foldozás a célra vezető megoldás, hanem a hibás cső kicserélése. Leggyakrabban mechanikus hatásra lyukad ki valamelyik vízcső, de nem ritka, hogy tartós vegyi hatás miatt használódik el a az anyaga és ezért szorul cserére. Természetesen, ahol víz és fém van együtt, ott a korrózióval is számolni kell. Nem ritka tehát, hogy a korrodálódott csőből csöpögni kezd a folyadék. A vegyi hatás miatt megrongálódott vízcsőnél a külső szennyeződésekre gondolunk először, pedig nem ritka, hogy a csövekben keringő vízben is van vegyi anyag, például a hűtővízben, ami szintén a cső károsodásához vezethet. A vízcső cseréjénél, legyen is az bárhol az autóban, ügyeljünk arra, hogy ne járó motor mellett végezzük el a műveletet. Gondoskodjunk a kiömlő folyadék felfogásáról, ha lehet, eleve akadályozzuk ezt meg azzal, hogy a megfelelő csapot elzárjuk. Vigyázzunk, mert a csövekben a folyadék gyakran nyomás alatt van és cseréjekor kicsaphat, sérülést okozhat.