AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Viszkokuplung választása.

Viszkokuplung a hűtőrendszer kuplung része, ismert még Visco kuplungként is. Webáruházunkban megismerheti működését, funkcióját és kedvezményes árakon vásárolhatja meg autójához.

A viszkokuplung, vagy Visco kuplung a modern nyomatékváltók része.

A szerkezet belsejében több kör alakú tárcsa van elhelyezve egymáshoz nagyon közel, méghozzá általában nagy viszkozitású, többnyire valamilyen szilikon gél folyadékban - innen ered a visco kuplung elnevezése. A viszkokuplung által hajtott ventilátor elsősorban nagyobb terhelés közben gondoskodik az optimális hűtővíz hőmérsékletéről.


Keresse meg autójához megfelelő viszkokuplungot:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ebben a fontos szerkezetben a két tárcsa egymás fölött forog, az egyik tárcsát (kuplung) a motor hajtja, a másik a ventilátorral van összekapcsolva, és szabadon tud forogni. Így a hűtőventillátor sebességét a viszkokuplungnak is nevezett ventilátorkuplung határozza meg. Ha a ventilátorkerék a szokásosnál gyakrabban forog együtt, feltűnő zörejeket hallat, ez a Visco kuplung , azaz a viszkokuplung meghibásodásának jele is lehet és ajánlott kicserélni a viszkokuplungot. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A viszkokuplung javítás

Autó viszkokuplung

Az egyesek által viszkokuplung, vagy viszkokuplung néven is emlegetett szerkezet gyakorlatilag egy kifinomult, viszonylag új kifejlesztésű nyomatékváltó rendszer. A visco kuplungra biztonsági szerep is hárul a négy kerék meghajtású gépkocsiknál. Abban az esetben ugyanis, ha kipörögnek az első kerekek, a visco a csúszás ellen próbál dolgozni, így „zárja” a hátsó tengelyt.  Vagyis, igyekszik stabilizálni a jármű mozgását. A viszkokuplung javítás, avagy viszkokuplung javítás meglehetősen precíz munkát, nagy szakértelmet igényel, ezért a viszkokuplung rendszert ne kezdjük el otthon barkácsolni megfelelő szerelési tapasztalatok nélkül.