AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Vezérlőegység választása.

Vezérlőegység irányítja az autó klímaberendezését, ha az automatikus üzemmódba van kapcsolva. Ez azt jelenti, hogy a fűtéshez és hűtéshez szükséges segédberendezéseket a vezérlőegység kapcsolja be vagy ki.

A vezérlőegység működése

Az automatikus autó klímaberendezés elvileg nem tesz mást, mint a gépkocsi utasterének hőmérsékletétől függően vezérli a hűtő és a fűtő berendezéseket. A fűtésnél alapvetően a motorban keletkező hőt használjuk hőforrásként, vagyis a motor hűtésétől kell elvezetni és az utastérbe pumpálni a szükséges hőmérsékletű levegőt.


Keresse meg autójához megfelelő vezérlőegységet:


A vezérlőegység az utastéri termosztát jelzésére nyitja ki a megfelelő szelepeket és indítja be a kompresszorokat, illetve kapcsolja ki ezeket. Hűtésnél a folyamat ugyanez, csak akkor nem a motor hőjét, hanem a hűtő aggregátban lehűtött hűtőfolyadékot pumpálják a hőcserélőbe, ahol az lehűti a levegőt és ez kerül az utastérbe. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Autó klíma vezérlőegység

A vezérlőegység meghibásodása

A vezérlőegység ritkán hibásodik meg, de amikor mégis, akkor a nyomtatott áramkörök és egyedi kapcsolási táblák miatt csak nehezen javítható. Jellemzően ilyenkor újra szokták cserélni. Ebben az esetben arra kell ügyelni, hogy olyan vezérlőegységet szereltessünk be, ami illik az autónkban üzemelő klímaberendezéshez, vagyis tudja, illetve pontosan azokat a funkciókat tudja vezérelni, amelyek a klímánkba is működnek. Ezért a vezérlőegység megrendelése előtt nem annyira az autónk márkájára és modelljére, mint inkább a klímaberendezés típusára és konkrét paramétereire kell figyelnünk.