AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Utastér szellőzőrács választása.

Utastér szellőzőrács határolja az utastérbe érkező és onnan távozó levegő nyílását az utastérben. Egyszerre takarja el a nyílást és teszi lehetővé a levegő áramlását és ennek az áramlásnak a szabályozását.

 

Az utastér szellőzőrács funkciója

 

Az autó utasterében számos olyan nyílás van, amely arra szolgál, hogy biztosítsa az utastér levegőjének cseréjét: az elhasznált levegőt kiengedje, a friss levegőt beengedje. Erre nyilván alkalmas lenne az ablak is, de az utastér szellőzőrács a nyitott ablaknál sokkal hatékonyabban és biztonságosabban oldja meg ezt a feladatot. Mivel az utastérben több helyen található utastér szellőzőrács, ezért könnyebb elérni, hogy az autó belsejének minden szeglete jól szellőzzön, illetve...


Keresse meg az autójához megfelelő utastér szellőzőrácsot:


a teljes légcseréhez ne kelljen nagy sebességgel áramoltatni a levegőt, mert az kellemetlen érzést vált ki az autóban ülőkben.

 

Az utastér szellőzőrács biztonságos is

 

Autó utastér szellőzőrácsAz utastér szellőző rács úgy van kialakítva, hogy a benne lévő terelőlapátok szögének állításával a beáramló levegő mennyisége mellett a levegő irányát is szabályozni lehet. Amennyiben a szellőzőrácsba ventilátor is be van építve, még sokkal nagyobb skálán lehet a beáramlott levegő mennyiségét és sebességét állítani. A levegő mennyiségének szabályozása mellett az utastér szellőzőrács úgy cseréli a levegőt – szemben a lenyitott ablakkal – hogy teljesen kiküszöböli a lehetőségét annak, hogy a nyíláson a kívül nagy sebességgel áramló levegő energiáját átvevő bármilyen tárgy az autó belsejébe csapódjon és ott akár súlyos sérüléseket okozzon az utasoknak.