AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Termosztát tömítés választása.

Termosztát tömítés gondoskodik arról, hogy a termosztátot tartalmazó termosztátház illesztésénél ne szivárogjon a hűtővíz. Többnyire nem a saját meghibásodása miatt kell cserélni.

Mikor kell cserélni a termosztát tömítést?

Legtöbbször nem a tömítés hibája miatt kényszerülünk a cserére. Viszonylag sok autósnak okoz gondot ugyanis a termosztát meghibásodása. Az autónk motorja ilyenkor nagyon lassan melegszik fel, vagy éppen ellenkezőleg, túlhevül. Ilyenkor a hiba feltehetően a termosztátban van, ritkán a termosztátház is megsérülhetett.


Keresse meg autójához megfelelő termosztát tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Túlhűtés akkor következik be, ha a termoszát nyitva marad és a hűtőfolyadék hőmérséklete a normál szint alá esik. Ellenkező esetben, ha a termoszát zárva marad, a motor túlmelegszik, mert a hűtőfolyadék nem tud kijutni az autó elején levő hűtőbe, és nem tud visszahűlni. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Termosztát cseréjekor kötelező a termosztát tömítés cseréje

A hűtés meghibásodása komoly károkat okozhat, tehát ha ilyen zavart észlelünk, a szervizben le kell cseréltetni a termosztátot, ha pedig a termosztátház sérült, akkor azt kell cserélni. Ha már termosztátot vagy termosztátházat cserélünk, gyakorlatilag kötelező a termosztát tömítés cseréje is. Már csak azért is, mert a termosztátház szétszerelésekor többnyire megsérül. Szerencsére a termosztát tömítés nem tartozik a drága alkatrészek közé. Az új tömítés mindkét oldalát vékonyan be kell kenni gépzsírral, mielőtt rögzítik a termosztátházat.