AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Termosztát ház tömítés választása.

Termosztát ház tömítés gondoskodik arról, hogy az autó hűtőrendszerében a hőmérsékletet érzékelő és szabályozó termosztát illesztékeinél ne folyhasson ki a termosztátban keringő folyadék.

A termosztát ház tömítés szerepe

A termoszát ház tömítés, amely formájában pontosan követi a termosztát ház két részénél kialakuló illesztési felületet, arról gondoskodik, hogy a termosztátban és az autó hűtőrendszerében kerengő hűtőfolyadék ne tudjon megszökni a rendszerből.


Keresse meg autójához megfelelő termosztát ház tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Termosztát ház tömítés kereső webáruház kedvező árakon, minőség olcsón!

A hűtőfolyadék elszivárgása ugyanis rontaná a hűtés hatékonyságát, végső esetben meghiúsítaná a motor hűtését, ami akár a tönkremenéséhez is vezethetne. A termosztát valójában egy a hűtés vezérlésében résztvevő hőérzékelő, amely a hűtővíz hőmérsékletére reagál és szükség esetén beavatkozik a hűtővíz keringetésébe, illetve beindítja a hűtőventilátort. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A termosztát ház tömítés cseréje

A termosztát ház tömítésnek sokat kell kibírnia. Először is ellen kell állnia a hűtővíz magas hőmérsékletének. Másodsorban a hűtőfolyadékban található agresszív adalékanyagoknak és a magas nyomásnak. Mindeközben elég rugalmasnak is kell lennie, mivel a motor folyamatosan rezeg, az úton lévő autót számos irányból számtalan erőhatás éri, ami áttevődik a hűtőrendszerre, a termosztát házra is. Ha a a termosztát ház tömítésénél szivárgást észlelünk, azonnal cserélni kell a tömítést, amihez az autó márkájához és évjáratához való tömítést kell beszerezni.