AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Termosztát választása.


Termosztát szabályozza a gépkocsi fűtését és a légkondicionálást, vagyis hűtést is és odafigyel, hogy ne forrjon fel az autó hűtővíze. Termosztátnak nevezzük azokat a berendezéseket az autóban, de nem csak ott, amelyek a hőszabályozásáért felelnek.

Termosztát ismertető és kereső webáruház.

Az autó hutővíz hőmérséklete ugyanis nagyon fontos a motor muködése szempontjából. Ha az autó hűtővíz felforr, akkor gyakorlatilag azonnal meg kell állítani a járművet, és minél gyorsabban el kell érni, hogy az autó hűtőfolyadék az optimális hőmérsékleti értékre álljon vissza.


Keresse meg autójához megfelelő termosztátot:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A túl hideg motor, vagyis a nem üzemi hőmérsékletű autó hűtővíz ugyanúgy káros. Termosztáthiba esetén, akár fűtés, akár hűtő romlik el, javasolt a termosztát cseréje. Ezek a hibák nem olyan veszélyesek, mint az autó termosztát hiba, vagyis az autó hűtővíz nem megfelelő hőmérséklete. Ha a hűtő termosztát romlik el és túl meleg van a gépkocsi utasterében, vagy a fűtőtermosztát hibásodik meg, és túl alacsony hőmérséklet van az utasok és a vezető számára, nem egyszerűen kényelmetlen, de veszélyes is, mert a rossz körülmények csökkentik a vezető koncentrációs képességét, növelhetik a reakcióidejét. A túl nagy meleg rosszulléthez vezethet, a hideg miatt hordott meleg ruha nehezíti a vezetést. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Termosztát autóalkatrész olcsón, minőségi kínálatban webáruházunkban

Termosztát hibája.

A termosztát hibája tehát nagyon sok bajt okozhat, a motor működésétől kezdve a fűtés-,vagy a hűtés megszűnéséig az utastérben. A gépkocsi szempontjából a legveszélyesebb a motor hőmérsékletét szabályozó termosztát hibája. Mivel a legtöbb termosztát a hengerfejből kivezető vízcsőnél van, ennek a vízcsőnek a hőmérséklete alapján lehet megállapítani, ha az autó termosztát hibás. A hideg motort beindítása után kézzel lehet ellenőrizni, hogy a vízcső gyorsan melegszik-e, vagy hideg marad. Az első esetben a termosztát nyitott helyzetben van beszorulva, míg ha hideg marad, akkor zárt helyzetben szorult be.

Az autó termosztátjának hibája, javítása és szerelése házilag

Az autó termosztát javítása.

Az autó termosztát javítása gyakorlatilag termosztát csere. A termosztát csere akár házilag is elvégezhető. Előtte az autó hűtővíz szintjét legalább a termosztát szintje alá kell csökkenteni, majd a kiszerelt autó termosztátot zárt szeleppel vízbe tesszük, és a vizet melegíteni kezdjük. Ha 80 foknál sem nyílik ki a szelep, akkor autó termosztát hiba áll fenn, vagyis elkerülhetetlen az autótermosztát javítása, cseréje.Az autó termosztát működése tehát elég egyszerű, mert adott hőmérsékletnél vagy szabaddá teszi, vagy elzárja a hűtőfolyadék útját. Az autó hűtővíz a motor működése közben keletkező hő mintegy 30 százalékát vezeti el, és kialakítja az optimális üzemhőmérsékletet, ami általában 90-95 fok körül van. Az autó hűtőtermosztát hiba miatt a motor nem az optimális hőmérsékleten működik, ami rontja az égés hatékonyságát és a kenőanyagok hatásfokát is.