AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Termosztát választása.

Termosztát szabályozza a gépkocsi fűtését és a légkondicionálást, vagyis hűtést is és odafigyel, hogy ne forrjon fel az autó hűtővíze. Termosztátnak nevezzük azokat a berendezéseket az autóban, de nem csak ott, amelyek a hőszabályozásáért felelnek.

Termosztát ismertető és kereső webáruház.

Az autó hutővíz hőmérséklete ugyanis nagyon fontos a motor muködése szempontjából. Ha az autó hűtővíz felforr, akkor gyakorlatilag azonnal meg kell állítani a járművet, és minél gyorsabban el kell érni, hogy az autó hűtőfolyadék az optimális hőmérsékleti értékre álljon vissza.


Keresse meg autójához megfelelő termosztátot:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A túl hideg motor, vagyis a nem üzemi hőmérsékletű autó hűtővíz ugyanúgy káros. Termosztáthiba esetén, akár fűtés, akár hűtő romlik el, javasolt a termosztát cseréje. Ezek a hibák nem olyan veszélyesek, mint az autó termosztát hiba, vagyis az autó hűtővíz nem megfelelő hőmérséklete. Ha a hűtő termosztát romlik el és túl meleg van a gépkocsi utasterében, vagy a fűtőtermosztát hibásodik meg, és túl alacsony hőmérséklet van az utasok és a vezető számára, nem egyszerűen kényelmetlen, de veszélyes is, mert a rossz körülmények csökkentik a vezető koncentrációs képességét, növelhetik a reakcióidejét. A túl nagy meleg rosszulléthez vezethet, a hideg miatt hordott meleg ruha nehezíti a vezetést. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Termosztát autóalkatrész online vásárlása

Termosztát hibája.

A termosztát hibája tehát nagyon sok bajt okozhat, a motor működésétől kezdve a fűtés-,vagy a hűtés megszűnéséig az utastérben. A gépkocsi szempontjából a legveszélyesebb a motor hőmérsékletét szabályozó termosztát hibája. Mivel a legtöbb termosztát a hengerfejből kivezető vízcsőnél van, ennek a vízcsőnek a hőmérséklete alapján lehet megállapítani, ha az autó termosztát hibás. A hideg motort beindítása után kézzel lehet ellenőrizni, hogy a vízcső gyorsan melegszik-e, vagy hideg marad. Az első esetben a termosztát nyitott helyzetben van beszorulva, míg ha hideg marad, akkor zárt helyzetben szorult be.

Az autó termosztátjának ismertetője

Az autó termosztát javítása.

Az autó termosztát javítása gyakorlatilag termosztát csere. A termosztát csere akár házilag is elvégezhető. Előtte az autó hűtővíz szintjét legalább a termosztát szintje alá kell csökkenteni, majd a kiszerelt autó termosztátot zárt szeleppel vízbe tesszük, és a vizet melegíteni kezdjük. Ha 80 foknál sem nyílik ki a szelep, akkor autó termosztát hiba áll fenn, vagyis elkerülhetetlen az autótermosztát javítása, cseréje.Az autó termosztát működése tehát elég egyszerű, mert adott hőmérsékletnél vagy szabaddá teszi, vagy elzárja a hűtőfolyadék útját. Az autó hűtővíz a motor működése közben keletkező hő mintegy 30 százalékát vezeti el, és kialakítja az optimális üzemhőmérsékletet, ami általában 90-95 fok körül van. Az autó hűtőtermosztát hiba miatt a motor nem az optimális hőmérsékleten működik, ami rontja az égés hatékonyságát és a kenőanyagok hatásfokát is.