AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Terelőlap doboz választása.

Terelőlap doboz segítségével lehet az utastérbe érkező meleg levegő útját és áramlási intenzitását szabályozni. A doboz feladata, hogy helyt adjon a tereplőlapoknak, amelyeknek az állításával szabályozható a levegő áramlása.

 

A terelőlap doboz működése

 

A terelőlap doboz egyik oldalán beáramlik a megfelelő hőmérsékletre temperált levegő (hűtött vagy fűtött), hogy onnan az útjában álló terelőlapátok helyzetének megfelelő irányba és intenzitással áramoljon ki az utastérbe. A terelőlapokat rendszerint egy bowdennel lehet egy kézi csúszka mozgatásával a kívánt helyzetbe állítani. A terelőlapok helyzetének együttes állításával lehet módosítani a köztük kialakuló, a levegő áramlását lehetővé tevő szabad hely nagyságát. A terelőlap doboz belsejében a lapok...


Keresse meg az autójához megfelelő terelőlap dobozt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...lapok felületének a levegő áramlási irányával bezárt szöge pedig a levegő kiáramlási irányát fogja meghatározni.

 

A terelőlap doboz cseréje

 

Autó klíma terelő dobozA terelőlap doboz egy látszólag egyszerű alkatrész, komoly elektronika, vagy bonyolult alkatrészek nélkül. Mivel azonban főleg mechanikus, mozgó elemei vannak, külső hatásra, kopás következtében bármikor elromolhat. Elég, ha valamilyen nem odavaló tárgy esik a terelőlap dobozba, ami megakadályozza a terelőlapok mozgását. Ilyenkor a bowden erős meghúzásával akár el is lehet törni a lapot, vagy az egyik nem forduló lap deformálja a többit. Erőszakos fellépés esetén akár az egész rendszer megszorulhat, és a doboz teljesen használhatatlanná válik. Ez olyan súlyos is lehet, hogy csak a terelőlap doboz cseréje lehet a megoldás.