AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szíjtárcsa választása.

Szíjtárcsa, amit néha görgőnek is neveznek, több is van az autónkban, hiszen ez az egyik olyan alkatrész, amelynek feladata a nyomaték továbbítása a tengelyekről. 

A szíjtárcsa több rendszernek is része lehet az autónkban

Szíjtárcsa kell például a klímával, vagy a  szervokormánnyal szerelt járművekhez, de a generátor és a vízpumpa működtetéséhez is szükséges lehet. A szíjtárcsa ugyanis különböző nyomatékátvivő rendszerek része, ezek a tengelyek forgó mozgásának nyomatékát közvetítik a szíjtárcsák és a különböző szíjak, ...


Keresse meg autójához megfelelő szíjtárcsát:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...ékszíjak vagy bordás szíjak segítségével a munkát elvégző speciális alkatrésznek, vagy éppen egy másik tengelynek. Feladatuk lehet még az átvitt mozgás jellemzőinek, például a fordulatszámnak az átalakítása is. A szíjhajtás egyébként az egyik legrégibb forgó mozgást továbbító gépelem. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Nagy választék szíjtárcsákból

Bár természetesen a szíjtárcsák jobban bírják a strapát, mint a velük együtt dolgozó szíjak, a szíjtárcsák is elöregednek, elkopnak, sőt meg is sérülhetnek ha gond van a szíjjal. Már csak ezért is érdemes ellenőrizni a szíjtárcsákat is, ha a szíjakat cserélni kell. Webáruházunkban nagy választékban kaphatók szíjtárcsák a különböző autómárkákhoz, a megfelelő szíjtárcsa kiválasztásához figyelembe kell venni a pontos kocsitípuson kívül gyakran az évjáratot is és természetesen azt is, hogy pontosan melyik szíjtárcsa szorul cserére. Több megbízható márka, például az Automega, a Febi, a Jp group, a Meyle és a Swag szíjtárcsáit kínáljuk megvételre.