AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szelep választása.

Manapság szerencsére már alig találni olyan autót, amely ne rendelkezne klímával. Elsőre talán abszolút mellékesnek tűnik, hogy a megvásárolt személygépkocsiban van-e fűtő- és hűtőrendszer, azonban, ha jobban belegondolunk, akkor rá kell jönnünk, hogy bizony elég kellemetlen érzés lehet negyven fokban izzadságban úszva a kormánynál ülni vagy épp mínusz 15 fokban a kormányra fagyott ujjakkal vezetni!

Alapfogalmak: autófűtés, klíma, autó hűtőrendszer

Érdemes tudni, hogy, ha a klímát nem tartjuk tisztán, annak komoly következményei lehetnek, például különböző kórokozók telepedhetnek meg a rendszerben, amik aztán megbetegíthetik mindazokat, akik gyakran tartózkodnak az autóban. A hűtőrendszert időről időre meg kell tisztítani, azonban attól is koszossá válhat, ha csak nagyon ritkán használjuk! Éppen ezért érdemes bekapcsolni egyszer-egyszer azokban a hónapokban is, amikor egyébként nincs annyira extrém hőmérséklet, hogy a rendszerben lévő nyálkás nedvességbe ne tapadjanak meg a baktériumok. A hűtőrendszer tisztán-tartására számos eszköz létezik, van olyan spray, ami kifejezetten ezt a célt szolgálja, nem túl súlyos esetekben elég lehet akár a szűrő kicserélése is, azonban a régóta nem használt vagy legalább két éve ki nem takarított autófűtési rendszer megtisztítását bizony már érdemes szakemberre bízni! A legjobb, ha a klímánkat a nyári szezon előtt tisztíttatjuk meg, hiszen ekkor lesz rá a legnagyobb szükségünk.


Keresse meg az autójához megfelelő autófűtés szelepet:


Hogyan is működik a klíma, mi a szelep szerepe?

Autó klíma A személygépkocsinkba beszerelt hűtőrendszerben van egy hűtőközeg, amely folyamatosan kering és úgy képes csökkenteni a hőmérsékletet az utastérben, hogy átszivárog egy expanziós szelepen, így lesz gáz a csepphalmazállapotból, a gáz pedig kihűl, a klíma kompresszor pedig újból folyadékká alakítja. A folyadék ezután felmelegszik és a szükségtelen hő a motortérbe kerül.