AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Peremek választása.

Remek dolog, ha az embernek van saját autója, hiszen így rendkívül gyorsan és kényelmesen tehet meg nagy távokat. Az extrém hőmérséklet azonban igencsak meg tudja viselni a szervezetünket, különösen a hosszabb utak esetén, éppen ezért nagyon fontos, hogy a személygépkocsink rendelkezzen klímával is!

Peremek – honnan tudhatjuk, hogy mire van szükségünk?

Ha az autónkban van klíma, akkor a közlekedés is sokkal biztonságosabbá válik, hiszen a nagy kánikula vagy az elviselhetetlenül hideg idő nagymértékben befolyásolhatja a sofőr koncentrálóképességét. A járművek fűtő- és hűtőrendszere kifejezetten bonyolult szerkezet, amely számos alkatrészből áll, ide tartozik például egyebek között a fűtés állítómotor, a fagyálló folyadék, a klíma kompresszor, a fűtőradiátor, a légszárító patron, az utastér ventilátor, valamint a peremek. Természetesen az, hogy milyen alkatrészekre van szükségünk teljes mértékben attól függ, hogy milyen márkájú autóval rendelkezünk, azon belül is milyen modellről van szó, milyen évjáratról és milyen motortípusról beszélünk.


Keresse meg az autójához megfelelő peremeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Milyen jelek utalnak arra, hogy gondok vannak a klímával?

Az autó hűtőrendszereFontos, hogy minimum kétévenként kitakaríttassuk a klímánkat, azonban ha bármikor azt észleljük, hogy valami nem stimmel a rendszerrel, akkor minél hamarabb vigyük el egy szervizbe az autónkat! Ha gondok vannak az autófűtéssel, a klíma elindításakor kellemetlen szag csapja meg az orrunkat, ez pedig egyértelmű jele annak, hogy bizony megérett az idő egy alapos tisztításra! Ne halogassuk a szükséges műveletek elvégzését, a szennyezett klíma ugyanis veszélyeztetheti az egészségünket, ezen kívül pedig arra is fel kell készülnünk, hogy a hűtőrendszerünk meghibásodása vagy elkoszolódása nagymértékben csökkenti az autónk teljesítményét, emiatt nagyobb fogyasztásra és még-nagyobb költségekre számíthatunk!