AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajhűtő tömítés választása.

Olajhűtő tömítés biztosítja, hogy az olajhűtő csatlakozási pontjainál ne szivárogjon az olaj. Az olajhűtő tömítésnek ellenállónak kell lennie a magas hőmérséklet mellett az olajokban lévő adalékokkal szemben is.

Az olajhűtés szerepe

Az autók motorjainak alkatrészeinél olajkenés gondoskodik a súrlódás csökkenéséről. A kenőolaj azonban a motor működése közben felhevül, ami a kenőhatásának romlásához vezethet. Ezért gondoskodni kell folyamatos hűtéséről, egészen pontosan arról, ...


Keresse meg autójához megfelelő Olajhűtő tömítést:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...hogy az olaj mindig az üzemi hőmérsékletű legyen, mivel a hideg olaj sem látja el jól a feladatát. Erre a célra konstruálták az olajhűtőket, amelyek a vízhűtőkkel azonos elven működő hőcserélők, így a meghibásodásuk is hasonló. Az egyik leggyakoribb gond itt is a tömítéssel fordul elő, ami az olaj szivárgásához, végül a kenés minőségének romlásához vezethet. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Az olajhűtő tömítés cseréje

Autó olajhűtő tömítés

Amikor erős szivárgás tapasztalható az olajhűtőnél, akkor nagy valószínűséggel az olajhűtő tömítése a ludas. Ki kell cserélnünk. Ez nem bonyolult feladat. Sokkal fontosabb, hogy milyen tömítést használunk. Nem csak a márkának és típusnak való megfelelés fontos, hanem az is, hogy a tömítés anyaga mennyire felel meg a rábízott feladatnak. Az olaj a hűtőrendszerbe magas hőmérsékleten és nyomáson érkezik, ami önmagában igénybe veszi a tömítéseket. Ezen kívül a korszerű kenőanyagok hemzsegnek az adalékoktól, amelyek jót tesznek ugyan a motornak, de erősen igénybe veszik az olajhűtő tömítéseit.