AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Légtelenítő csavar választása.

Légtelenítő csavar segítségével lehet egy hidraulikus rendszerből eltávolítani a légzárványokat, a légbuborékokat, amelyek zavarják, szélsőséges esetben meg is hiúsíthatják a rendszer működését.

A légtelenítés jelentősége

Az autóknál működő hidraulikus rendszerek, mint amilyen például egy hidraulikus fékrendszer, vagy maga az autó fűtési, vagy hűtési rendszere, nagyon fontos, hogy a rendszerben a mechanikus-, vagy a hőenergiát közvetítő közeg megszakítás nélkül, egyenletesen, a rendszert kitöltve legyen jelen.


Keresse meg autójához megfelelő Légtelenítő csavart:


Ellenkező esetben nem működik a hidraulikus energiaátvitel. Az úgy nevezett fals levegő a rendszer egyes részeiben megszorulva gyakorlatilag működésképtelenné, de legalábbis megbízhatatlanná teszi a fékrendszernek, az utastér fűtésének, vagy a motor hűtésének a működését. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A légtelenítő csavar működése

Autó légtelenítő csavar

A légtelenítő csavar, ami tulajdonképpen egy szelep, amit el lehet zárni, vagy ki lehet nyitni a csavar elforgatásával, a megfelelő helyre beépítve lehetővé teszi, hogy egy zárt, általában hidraulikus rendszerből eltávolítsuk az oda nem való levegőt. Erre nem csak a rendszer hibátlan működéséhez van feltétlenül szükség, de már a rendszer feltöltése sem lehetséges, ha abban bárhol levegő szorul meg, mert az kitöltve a teret, elfoglalja a helyet a betöltendő folyadék elől. Ezért a légtelenítő csavart a leggyakrabban a hidraulikus rendszerek feltöltésekor szoktuk használni, még a rendszer üzembe helyezése előtt.