AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Klímacső választása.

Klímacső a neve az autó klímaberendezésében a hűtőfolyadékot szállító csőnek. A klímacsőnek több fontos funkciót kell betöltenie, ellen kell állnia a fizikai- és a vegyi behatásoknak, tartósnak és flexibilisnek kell lennie.

A klímacső csak látszatra elhanyagolható alkotó eleme a klímarendszernek

Az autószervizek, még inkább a klímaberendezések javításával foglalkozó, szakszervizek számára régóta ismert tény, hogy az egyre bonyolultabb és az egyre inkább digitalizált klímaberendezéseknél még mindig az egyik leggyakoribb hibaforrást a csövek jelentik.


Keresse meg autójához megfelelő klímacsövet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ez nem véletlen, ugyanis a klímacsövek kívülről és belülről is erős igénybevételnek vannak kitéve és ma már – a változó autós szokások miatt – szinte az év minden hónapjában működő klimatizáció következtében ez az extrém igénybevétel folyamatosan nő. A csőnek tehát belülről ellent kell állni a benne cirkuláló folyadéknak, mindenek előtt nem szabad eldugulnia. Kívülről a legkisebb sérülés, repedés, a folyadék szivárgásához a klímaberendezés rossz működéséhez vezet. Tekintcse meg kapcsolódó termékeinket is!

A klímacső anyag és a csatlakozó elemek minősége a döntő

A klímacső funkcionalitása mindenek attól függ, hogy mennyire tartós és rugalmas anyagból készül. Ez lehet fém, műanyag, de gumi is. A hangsúly a minőségen, a vegyi anyagokkal szembeni ellenálló képességen van. Ennél már csak az fontosabb, hogy a klímacső csatlakozó elemei is hibátlanok, pontosan megmunkált, precíz elemek legyenek, mert – ha a cső egyébkén teljesen hibátlan is -, a rossz illesztések mellett szökő anyag, vagy a rendszerbe jutó levegő a klímarendszer teljes összeomlásához vezethet, de ha ahhoz nem is, lényegesen csökkenti a hatékonyságát, növeli az üzemelési költségeket. A hibás csöveknél az egyetlen biztos megoldás a klímacső cseréje.