AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Klíma ventilátor választása.

Klíma ventilátor nélkül nem működik a legkorszerűbb klímaberendezés sem.

Klíma ventilátor javítás

Amikor klíma ventilátor javítás kerül szóba, azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy egy klímaberendezésben nem is egy ventilátor működik. Alapesetben külső és belső ventilátor is. Így aztán a klímaventilátor javítás is minimum e két ventilátor meghibásodásakor válik aktuálissá.


Keresse meg autójához megfelelő Klíma ventilátorát:

 


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Autó klíma ventilátorMivel ezek a berendezések - főleg az automata klímáknál  -  számos tényezőtől függően működnek, ezért nemegyszer ezeknek a vezérlő elemeknek a meghibásodása okozza, hogy a ventilátor nem indul be, vagy akkor is forog, amikor nem kellene, esetleg teljesen érthetetlen fordulatszámon jár. Magyarul: a klíma ventilátor javítása nem szorítkozik az olyan hibák elhárítására, mint – mondjuk – a ventilátor lapátjának deformálódása, törése, vagy a forgást biztosító villanymotor meghibásodása. A klímában szinte minden mindennel összefügg, a külső és a belső klíma ventilátor működése egymástól is függ, tehát az egyik hibája, vezérlési rendellenessége a másik leállásához vagy hibás működéséhez vezethet. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Klíma ventilátor hiba és árak

A klímaventilátor hiba, szögezzük le nyugodtan, az esetek nagy többségében nem a ventilátor meghibásodását jelenti, hanem például a kapcsolóét vagy az automata vezérlését. Biztosak lehetünk abban, hogy a technika mai állása szerint az ipar képes olyan ventilátorokat gyártani, amelyek elektromos motorja, vagy ventilátor lapátja nagy valószínűséggel a gépkocsival együtt öregszik meg. Amivel baj lehet, az a bonyolult elektronika. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kerülhet idegen test a ventilátorba, ami tönkre teszi a lapátját, vagy nem fordulhat elő olyan rövidzárlat vagy érintkezési hiba, ami valóban ventilátorhibához vezet. Mégis a legtöbbször a gáz elszökése, vagy beállítási, elektronikai gondok dominálnak, amiket kizárólag szakszervizben lehet javítani. Hogy mennyi egy adott klímaventilátor ára, azt nagy mértékben befolyásolja a klímaberendezés márkája, a gépkocsi márkája, a klímaberendezés teljesítménye, vezérlési módja. Ezért a pontos márka és típus megállapítása után az autóalkatrész webáruházunk vagy a szakszerelőnk megkérdezése a legjobb megoldás, hogy a klíma ventilátor ár a legkedvezőbb legyen.