AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Klíma táguló szelep választása.

Klíma táguló szelep az autóklíma expanziós szelepe. Webáruházunkban kedvezményes árakon vásárolhatja meg autójához, győződjön meg minőségi kínálatunkról és akciós árainkról.

A klíma táguló szelepet a változó nyomás és hőmérséklet vezérli

A klíma táguló szelep választja el a klímaberendezés magas nyomású egységét az alacsony nyomásútól. A feladata az is, hogy mindig a megkívánt üzemmódnak megfelelő hűtőgázt engedjen az elpárologtatóba. A klíma táguló szelep működését két szenzor által mért nyomás és hőmérséklet adatok határozzák meg.


Keresse meg autójához megfelelő klíma táguló szelepet:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Az előpárologtatóra szerelt klíma táguló szelepet egy hőmérséklet érzékelő nyitja, ami az elpárologtató kimenetelére van felszerelve. A másik vezérlő szenzor az úgy nevezett kiegyenlítő, ami az elpárologtatóban uralkodó nyomást méri. A kiegyenlítő és az érzékelő nyomását egy beépített rugó hozza egyensúlyi állapotba. Ebből következően a szelep meghibásodása, beragadása fennakadást okoz a hűtőfolyadék adagolásában, végső esetben a hűtés teljes folyamatában. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A klíma táguló szelep meghibásodása

Klíma táguló szelep

A klíma táguló szelep leggyakoribb hibája, hogy eltömődik, vagy a rugó elfárad, megnyúlik és nem tud a nyomást ellensúlyozni, a szelep nem tud működni. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a hőérzékelő által érzékelt hőmérséklet csökkentéséhez nem enged elég hűtőfolyadékot a rendszerbe. Természetesen a folyamat csökkenő hőmérséklet esetén fordított, a szelep bezárul és nem érkezik hűtőfolyadék a rendszerbe. A jó minőségű klíma táguló szelepet a hosszú élettartam és az egzakt kapcsolás jellemzi. Ehhez arra van szükség, hogy minden alkotó eleme, ide értve még az egyszerűnek látszó rugót is tökéletesen működjön. Ha hiba keletkezik a szelepben, a legjobb minél gyorsabban kicserélni.