AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Klíma szárítószűrő választása.

A klíma szárítószűrő a kompresszor és az expanziós szelep között helyezkedik el, a hűtőközeg folyékony halmazállapotban halad át rajta.

A klíma szárítószűrő távolítja el a rendszerből a beszivárgó nedvességet, ehhez silica gélt tartalmaz.

Feladata, hogy kiszűrje a rendszerből a szilárd szennyeződéseket, és egyben a hűtőközeg tároló tartálya is legyen. Autóklíma zümmög ma már a gépkocsik többségében, ezért nem árt megismerkednünk az olyan fogalmakkal, mint az elsőre talán furán hangzó klíma szárítószűrő, vagy az autóklíma kompresszor.


Keresse meg autójához megfelelő klíma szárítószűrőt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ezek ugyanis fontos alkatrésze a kényelmünkről és – közvetve, a sofőr jobb koncentrálóképességének megőrzését elősegítve – a biztonságunkról gondoskodó autóklíma berendezésnek. Az autóklíma rendszerben egy hűtőközeg kering, amely azért tudja lehűteni az utastér levegőjét, mert átmegy egy expanziós szelepen, folyadékból táguló gázzá változik, amely így lehűl, részben átveszi a levegő hőjét, majd egy klíma kompresszor ismét összesűríti folyadékká, felmelegszik és a felesleges hőt leadja a motortérben, a menetszélnek. Tekintse meg kapcsolódó termékeinket is.

Klíma karbantartás és feltőltés.

A klíma karbantartás kétévente kötelező, de ha bármi jele van a rendszer koszolódásának, vagy pláne fertőződésének, nem szabad ennyit sem várni. Ilyen jel lehet, ha az autóklíma indításakor először büdös levegő érkezik az utastérbe. Ekkor jöhet egy autóklíma tisztító beavatkozás és egy klíma fertőtlenítés. Az elhanyagolt autóklíma ugyanis egészségtelen és ráadásul még a költségeinket is növeli, ugyanis romló teljesítménye miatt növeli a fogyasztást. Kevesen teszik meg, de még télen is be kell kapcsolni rövid időre a klímát hetente vagy kéthetente, mert ha a hűtőközeg nem áramlik a rendszerben, kiszáradhatnak és kirepedhetnek a tömítések. A klíma fertőtlenítés minden tavasszal, a nagy nyári igénybevétel előtt elvégzendő, ilyenkor egy klíma tisztítás sem árt, már csak azért is, hogy a rendszerre felcsapódó kosz, így az utak jégmentesítésére használt só ne tegye tönkre a kényesebb alkatrészeket. Ha elszivárgott a hűtőközeg egy része, vagy már túlságosan elkoszolódott, jöhet egy klímatöltés is.