AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kiegyenlitő tartály választása.

Kiegyenlítő tartály gondoskodik arról, hogy a hűtőrendszerben mindig a megfelelő mennyiségű hűtővíz cirkuláljon. Tágulási tartálynak is hívják, mert a felmelegedett és nagyobb térfogatú folyadéknak is helyet biztosít. Webáruházunk teljes autófűtés, klíma, autó hűtőrendszerek választéka ide kattintva tekinthető meg.

A hűtőfolyadék kiegyenlítő tartály meghibásodása

A hűtőfolyadék kiegyenlítő tartály nem tartozik az autó bonyolult alkatrészei közé, de azért – mint bármi más – ugyancsak meghibásodhat. A leggyakoribb az egyszerű eset, hogy valamilyen mechanikus trauma, vagy tartós agresszív vegyi hatás következtében kilyukad.


Keresse meg az autójához megfelelő hűtőfolyadék kiegyenlítő tartály alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A hűtőrendszerben extrém módon megnövekedett, például túlmelegedés miatt keletkezett nyomás egyszerűen szétvetheti a kiegyenlitő tartály alkatrészt.. A másik leggyakoribb probléma a hűtőfolyadék kiegyenlítő tartály záró kupakjának a meghibásodása. Ez takarja a nyílást a kiegyenlitő tartályon, ahol a hűtővizet után lehet tölteni. Mivel a hűtővizet egy szivattyú keringetteti, és a rendszerben túlnyomás van, ezért a sapka nem csak lezárja a nyílást a kiegyenlitő tartályon, de egyben az esetleges túlnyomás esetén biztosító szelepként is működik. Vagyis kiengedi a felesleges nyomást a kiegyenlitő tartályból, illetve a rendszerből.

Autó hűtőfolyadék kiegyenlitő tartály webáruházban

A hűtőfolyadék kiegyenlitő tartály cseréje

Kiegyenlitő tartály az autóban

A hűtőfolyadék kiegyenlitő tartályt, ha kilyukad, ki kell cserélni. Ez nem túl bonyolult feladat. Ha a hűtősapka hibásodik meg, vagy esetleg elvész, ami nem tartozik a ritka esetek közé, akkor ugyancsak a csere az egyetlen megoldás. Mindkét esetben utána kell nézni a megfelelő alkatrésznek az interneten. Érdemes itt két dolgot megemlíteni: soha ne nyissuk ne vegyük le a hűtősapkát a kiegyenlitő tartályról, amíg meleg a motor. A rendszerben lévő túlnyomás ugyanis gőzt vághat az arcunkba, vagy a kezünkre a kiegyenlitő tartályból. A másik: a kiegyenlitő tartályba csak az oda való folyadékot töltsünk, vagyis hűtővizet, ami fele arányban ehtylen glycolt, fele arányban vizet tartalmaz. Rendkívüli esetben és ideiglenesen tiszta víz is tölthető a kiegyenlitő tartályba.