AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kapcsoló választása.

A klíma berendezések nagyon fontos szerepet töltenek be minden autóban, hiszen ezekkel tudjuk szabályozni a hőmérsékletet a nyári forróságban. Nincs is rosszabb annál, mint amikor az autóban még melegebb a levegő mint odakint, ilyenkor a vezetés is egy valóságos szenvedés lehet. Ahhoz, hogy a klíma berendezések megfelelően működjenek klíma kapcsolóra is szükség van.

A klíma kapcsoló szerepe

A klíma kapcsoló, vagy másnéven klíma nyomáskapcsoló az az alkatrész, amely szabályozza a körfolyamatban levő hűtőközeg nyomását, és ez működteti a klíma berendezést. Az autóklímában ugyanis egy hűtőközeg kering és az utastér levegője ezáltal a hűtőközeg által hűl le. A klíma kapcsoló tehát egy nagyon fontos része a klímavezérlő rendszernek, és igazítja a klíma nyomását a a körfolyamat nagynyomású részében. A klíma kapcsoló üzen a vezérlőegységnek attól függően, hogy milyen értékek között mozog a sűrített gáz nyomása. 


Keresse meg az autójához megfelelő kapcsolót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A klíma kapcsoló meghibásodása és cseréje

Autóklíma kapcsolóAz autóban levő klíma rendszerek általában elég jól bírják a strapát és sokáig működhetnek hibátlanul, viszont eljön annak is az ideje, amikor a klíma egyszer s mindenkorra meghibásodik. Ha  a klímában a hűtőközeg szivárog, ha megsérül a kábel vagy a klíma ventilátor, akkor mindenképpen a klíma kapcsolónál lehet a baj. Ilyenkor nem szabad halogatni a dolgot, mert az a sofőr biztonságának sem tesz jót, ha nem lehet szabályozni az autóban levő hőmérsékletet, így nem érdemes rálegyinteni a hibára, azonnal egy autószervizhez kell fordulni segítségért. A klíma nyomáskapcsolót rendkívül egyszerű kicserélni, és ilyen alkatrészt nagyon könnyen lehet kapni a piacon. A klíma kapcsolónak tehát létfontosságú szerepe van ha a klíma berendezésekre kerül sor, és ha hibát észlel, akkor először mindig a klíma kapcsolóra gyanakodjon.