AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Intercooler választása.

Intercooler alkatrészekre kipufogógáz által meghajtott feltöltőkkel ellátott motorokon van szükség, működése meglehetősen összetett. Kapcsolódó autófűtés, klíma, autó hűtőrendszer alkatrészek rendeléséhez kattintson ide.

Intercooler a turbódízel levegő hűtéséhez elengedhetetlen. Ha sérül, cserélni kell!

Intercooler szerepe, hogy a forró töltőlevegőt lehűti, ezáltal hidegebb, oxigénben dúsabb levegő kerül a motorba. Vagyis lényegében egy töltőlevegő hűtő. Az intercoolerek a kipufogógáz által meghajtott feltöltőkkel ellátott motorokban hűtik a túl forró töltőlevegőt.


Keresse meg az autójához megfelelő intercoolert:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ennek az az értelme, hogy hidegebb, tehát sűrűbb, oxigénben dúsabb levegő jut a motorba, ami javítja a teljesítményt és kevésbé veszi igénybe a motor alkatrészeit. Az intercooler ára pár tízezer forinttól akár pár százezerig terjedhet, típustól függően. És persze a többnyire aluminiumból készülő intercoolerekhez is tartoznak vízcsövek.

Intercooler vásárlása webáruházban

Intercooler javítás és tuning.

Az intercooler javítás a csövezés ellenőrzésével kezdődik. A csövek ugyanis a rendszer leginkább sérülékeny elemei közé tartoznak. Az intercooler cső sérülése pedig az egész szerkezet működését blokkolja. Az intercooler beszerelés pontosságot igényel ezért a szakemberek feladata. Csakúgy, mint a megfelelő hűtő beszerzése. Általában a diesel tuning során többnyire új intercooler beszerelése is megtörténik. Ma már gyakori a vizes intercoolerdiesel tuning is. Igaz, ritkábban alkalmazott típusa a vizes változata. Ennek előnye a szárazzal szemben az, hogy a beszívott levegő hőmérséklete minden körülmények között csaknem azonos értéken tartható, így álló helyzetben is működőképes rendszerről van szó.