AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hűtővízcső, Hűtővízcső vezeték választása.

Hűtővízcső, hűtővízcső vezeték szolgál az autó hűtőrendszerében a hűtőfolyadék áramlásának fenntartására. Nagyon fontos, hogy a cső jól tűrje a motor és az autó rezgését, hő hatására ne nagyon változzon az alakja.

 

A hűtővízcső, hűtővízcső vezeték anyaga

 

A hűtővízcső, hűtővízcső vezeték anyaga a rugalmas alakíthatósága érdekében gyakran gumi. Nem közönséges gumiból van, hanem olyanból, amely jól bírja a magas hőmérsékletet és ellenáll a hűtőfolyadékban rendszeresen előforduló vegyszereknek. Ilyenek a különböző fagyállók és a hűtővízcső, a hűtővízcső vezeték belsejének tisztítására szolgáló adalékok, amelyekből egyre többet használnak a hűtőrendszer belsejének védelme és folyamatos tisztítása érdekében. 


Keresse meg autójához megfelelő hűtővízcsőt, hűtővízcső vezetéket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Mivel a hűtőrendszer közvetlenül kapcsolódik a motorblokkhoz, ezért jelentős mértékben átveszi annak rezgését, ami külön terhelést ró a hűtővízcsőre és a hűtővízcső vezetékre.

 

A hűtővízcső cseréje

 

Hűtővízcső vezeték tömítéseA hűtővízcső, a hűtővízcső vezeték is cserére szorulhat egy idő után. A legjobb gumi is elfárad, megkeményedik, kilyukad, vagy elreped. A végtelenségig nem tud ellenállni a vegyszereknek és a folyamatos mechanikus terhelésnek. Ilyenkor ki kell cserélni, ami nem tartozik a legbonyolultabb feladatok közé. A megfelelő hűtővízcső, hűtővízcső vezeték beszerzése után a szerelésnél nagyon oda kell figyelni, hogy csak lehűlt, hideg hűtőrendszert bontsunk meg és a csere után, a cső megfelelő rögzítését követően ellenőrizzük van-e elég hűtőfolyadék a folyadéktartályban és nem levegős-e a rendszer.