AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hűtőventillátor választása.

Hűtőventillátor nélkül szinte azonnal felforrna a hűtővizünk. A hűtőventilátor akkor a legfontosabb, amikor a gépkocsi nem halad, vagy nem kellő sebességgel, vagyis a természetes léghűtés nem elégséges. További autófűtés, klíma, autó hűtőrendszerek alkatrész kereséséhez kattintson ide.

Hűtőventillátor kereső az autó hűtőrácsának hűtéséhez!

Ha nem lenne autó hűtőventillátor a kocsinkban, akkor hosszabb út után a megálláskor is felforrna a hűtővizünk, vagy a budapesti araszolást a dugókban sem lehetne sokáig bírni, hiszen az autó hűtőventillátor ilyen esetekben folyamatosan megy. 


Keresse meg az autójához megfelelő hűtőventillátor alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Autó Hűtőventillátor

A mai kocsik zömében vizet használnak a gyártók a motor lehűtésére, azt keringtetik a rendszerben. Így az erőforrásból távozó hőt a hűtővíz nyeli el, amit a hűtőben található levegő hűt tovább. Ez a hő álló egyhelyben állásnál, alacsony sebességnél nem tud a hűtőből kellően távozni. Itt lép a színre a hűtőventillátor, ami kiegészítő hűtést biztosít. Az utakon közlekedő autók többségében a hűtő mögött, a motorházban találhatjuk meg az alkatrészt.

 

Ventilátor keresésekor természetesen figyelni kell a keresett márkára és a gépkocsi típusára egyaránt. Hűtő ventilátor és hűtőventillátor között nagy különbség lehet árak tekintetében is. A ventilátor ár nagyon márkaspecifikus, adott márkához megtalálható a legalacsonyabb ventilátor ár, egy Beru, Hella vagy Magneti Marelli termékkel például biztosan nem lőhet mellé.

 

A hűtőventillátor meghibásodása

Alapvetően egy minőségi hűtőventillátor az autó teljes élettartama alatt megfelelő működhet a járműben. Persze ez nem jelenti azt, hogy sohasem hibásodhat meg, ott van például a ventilátor motor, amivel adódhatnak problémák. A gyakorlatban ezt főleg a szennyeződések bekerülése szokta okozni, továbbá viszonylag gyakori még az elektromos rendszerben kialakuló feszültségingadozás miatti tönkremenetel. 

 

Ha azt tapasztalja, hogy egyfolytában pörög a ventilátor, akkor érdemes ellenőrizni az alkatrész érzékelőjét, lehet, hogy elromlott. Idővel beindulhat a terminálok rozsdásodása is a munkafolyadékok összetevői és a pára miatt. Ugyanilyen rossz hatással vannak rá a szennyeződések is, épp ezért ajánlott időnként ecsettel megtisztítani a hűtőventillátort.