AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hűtőtartó bak választása.

Hűtőtartó bak rögzíti a karosszériához, és tartja a hűtőrácsot és az előtte működő hűtő ventilátort. A bak, hogy csillapítsa a karosszériától származó rezgéseket, gumiból van, és menet közben erős igénybevételnek van kitéve.

A hűtőbak meghibásodásának esetei.

A hűtőtartó bak meghibásodása elsősorban a folyamatos és erős mechanikai igénybevétel következménye. A rögzítő csavar nem elnyűhetetlen, ezért előfordul, hogy megszakad és az egész szerkezet elveszti a stabilitását. A másik gyakori gond, hogy a rezgést csillapító gumi fárad el, vagy az esetleg elszakad.


Keresse meg autójához megfelelő hűtőtartó bakot:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


Ugyanúgy, ahogy a motortartó bakok esetében. Az sem ritka, hogy szennyeződés, agresszív vegyi anyagok okozzák a gumi meggyengülését. A stabilitás elvesztése lehet a következménye annak is, ha nem elég szakszerűen, körültekintően szerelték a hűtőtartó bakot a helyére, vagy rá a hűtőrácsot. Ez nem annyira a gyári összeszereléskor szokott előfordulni, mint inkább a hűtőtartó bak első cseréje alkalmával. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A hűtőtartó bak cseréje

Mivel a hűtőtartó bak nem javítható, mert nincs mit tenni egy törött, deformálódott csavarral vagy egy elszakadt gumival, ezért az egyetlen megoldás a csere. Ehhez először be kell szerezni a kocsi márkájához és típusához szabott bakot. Itt nem szabad „bakot lőni”, vagyis körültekintően kell választani. A legjobb és legismertebb gyártó a Hans Pries és az AutoMega. Mindkét cég termékei a legjobb ár-értékarányt mutatják, vagyis szolid áron jó minőséget, megbízható alkatrészt kínálnak a legtöbb márkához. Bátran be lehet építeni ezeket az alkatrészeket az újak helyére, mert nagy valószínűséggel többet nem kell a hűtőtartó bak cseréjére gondolni sem.