AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hűtőrögzítés választása.

Hűtőrögzítés tartja a helyén az autóban az olajhűtőt, amely külsőre egy sima hőcserélőnek tűnik, és az is. Ezzel együtt nem olyan egyszerű a rögzítés feladata, hiszen számos cső csatlakozik a hűtőhöz, így azokat is megfelelően rögzítenie kell.

 

A hűtőrögzítés kényes dolog

 

A hűtőrögzítés egy mozgó, rezgő rendszerben, amilyen egy autó, egyáltalán nem olyan egyszerű. Érdemes emlékezni arra, hogy a motor felől érkező, illetve oda induló olaj nem kis nyomáson közlekedik, vagyis a hűtőhöz csatlakozó csöveknek nagyon stabilnak és jól zárónak kell lenniük. Soha nem egyszerű, valami mozgó, rezgő dologhoz rögzíteni bármit, úgy, hogy az éveken keresztül a kellő erővel tartson, ne igényeljen karbantartást, ne kelljen a kötőelemeket időről időre újra meghúzni.


Keresse meg autójához megfelelő hűtőrögzítést:


A hűtőrögzítés esetében is fontos, hogy szétszerelhető legyen a szükséges karbantartáshoz, vagy javításhoz.

 

A hűtőrögzítés cseréje

 

Autó klímaA hűtőrögzítés is megsérülhet, elhasználódhat és szükség lehet a cseréjére. Mivel egy komplett alkatrészről van szó, az egészet csak egyben lehet egy újjal felváltani. Nem néhány kötőelemről, konzolról vagy csavarról van szó, hanem olyan alkatrészről, amelyet egy adott márkájú jármű, meghatározott modelljéhez terveztek és gyártottak. Ezért nagyon gondosan kell eljárni, amikor a hűtőrögzítés cseréje elkerülhetetlenné válik. Ha rosszul működik a hűtőrögzítés és esetleg miatta károsodik az olajhűtő, akkor egészen komoly károk keletkezhetnek a motorban, ami jelentősen megterhelheti a pénztárcánkat.